21 april 2024
Home » Sport » Groot kunstwerk siert Varsseveldse turnhal op

Groot kunstwerk siert Varsseveldse turnhal op

355

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

VARSSEVELD – De afgelopen maand heeft de Varsseveldse turnhal, de Van Raam Arena, een grote muurschildering gekregen. Vormgever en kunstenaar Dorjan Duitshof heeft vijf disciplines van het turnen op de vijfentwintig meter lange muur aangebracht.

De Varssevelds Gymnastiek Vereniging kent in haar bijna negentig jarig bestaan vele hoogtepunten. Internationale turngala’s, een interland en turners die nationaal furore maken. Tegenwoordig neemt de VGV in de nationale turnwereld een belangrijke plaats in. Met de Van Raam Arena krijgen ze een van de modernste turnhallen in het land. Daar mocht Dorjan, de afgelopen weken, haar creativiteit met de kwast op los laten.
Het ontwerp, in de olympische kleuren, heeft Dorjan gemaakt en met de hand aangebracht op de hoge witte muur. De ronde vormen van de schildering beelden de dynamiek van het turnen en de ontwikkeling van de sporters uit. Vijf disciplines uit de sport staan afgebeeld; ringen, brug, bok, free running en ritmische gymnastiek.

Meer werk van kunstenaar en grafisch vormgever Dorjan Duitshof is te vinden op haar website. www.dorjan.nl Na de vakantie is de turnhal weer geopend en zijn de schilderingen te bekijken voor de turners en hun publiek.