Home » Regionaal » 15 jaar Poparchief Achterhoek en Liemers

15 jaar Poparchief Achterhoek en Liemers

406

ACHTERHOEK – Al 15 jaar is de regionale popmuziek het werkterrein van het Poparchief Achterhoek en Liemers (PAL). Peter Groeskamp, Hans Hegman en Erik Meinen zijn de drijvende krachten achter de vier delen POPmuziek en de lijsten 50 Mooie Achterhoekse en Liemerse (dialect) liedjes, jaarlijks in januari te beluisteren via Optimaal FM Live. Het poparchief bevat naast een digitale verzameling muziek, vele foto’s en popparafernalia.

In oktober besteden PAL en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers aandacht aan het jubileum met een expositie, filmvertoningen en de presentatie van het boek Achterhoekse Popverhalen, een bundeling van eerder in de delen POPmuziek verschenen verhalen aangevuld met artikelen van o.a. popjournalisten als Jan Colijn, Erik Hagelstein, Dolf Ruesink en John Schoorl.

Programma 3 oktober, opening expositie en filmvertoningen
Inloop vanaf 19.30, start om 20.00 uur
Toelichting door Peter Groeskamp op expositie en films Doetinchemse Beatclub Shabby en Popmuziek in Aalten.

Programma 17 oktober, presentatie boek Achterhoekse Popverhalen en Gedeeld Verleden:
Terugblik op de regionale pophistorie. Inloop vanaf 15.00, start om 15.30 uur
Toelichting door Peter Groeskamp, Hans Hegman en Erik Meinen op het boek Achterhoekse Popverhalen. Het boek wordt uitgereikt aan iemand die een bijzondere betekenis in de regionale muziekhistorie heeft gehad. Het programma wordt muzikaal omkleed.

15 jaar PAL, 3 en 17 oktober, ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem, toegang gratis, aanmelden via info@ecal.nu of 0314-787078. De expositie 15 jaar PAL is van 1 t/m 30 oktober te zien in ’t Brewinc, ma-za. 10.00-16.00 uur. Op zaterdag met toelichting door Peter Groeskamp.