Home » Regionaal » Aanstekelijke blues en jazz van Any O’Time

Aanstekelijke blues en jazz van Any O’Time

195

VORDEN – De aanstekelijke muziek van Any O’Time is weer te horen op Kasteel Hackfort! Heerlijke blues, gekke jazzy en absurde honkytonk-achtige muziekjes worden op zaterdag 22 augustus ten gehore gebracht. De muzikanten hebben allemaal verschillende muzikale achtergronden: Ierse folk, klassiek, klezmer, bluegrass, Franse chansons en Nederlandstalig. Vooral het grote plezier in spelen dat de muzikanten hebben spat ervan af. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 12,00 voor het concert; voor niet leden € 17,00. Geïnteresseerden melden zich aan via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Blues en jazz
Any O’Time speelt bluesliedjes uit de jaren twintig, gekke jazzy en honkytonk-achtige muziekjes uit de jaren vijftig en melancholische bluegrass. Maar ook muziek van Tom Waits wordt op eigen wijze uitgevoerd en de wat minder bekende hedendaagse popliedjes. Heel fel of juist klein, uitbundig, maar ook ingetogen. De sfeer in de muziek is duidelijk voelbaar. Door ervaring, een scherp oor en de open-mind van ieder, ontstaat er een heel prettige easy-going sfeer wat ook te horen is in de muziek. De bezetting bestaat uit Meike Wesselink – zang, Cornelie Wannee – viool, Martijn Ketelaar – gitaar/mandoline, Eugène Ligtvoet – gitaar/banjo, Wolfram Reisiger – Accordeon en Niek Hietbrink – trompet/contrabas.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, sinds 1981 in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.