Foto’s Open kampioenschap om het Grolse kanon

Gepubliceerd op

GROENLO – Maar liefst 66 deelnemers hebben op zaterdag 8 augustus 2015 een gooi gedaan naar de fel begeerde titel voor het Open kampioenschap om het Grolse kanon. De deelnemers kwamen ook ditmaal weer uit het hele land. Zelfs uit Heerlen was er een deelnemer naar Groenlo afgereisd.

Al vroeg was het verzamelen in het clubhuis van de Grolse Boys. Hier werden de deelnemers welkom geheten door voorzitter Erik Mentink. Hierna volgde een korte briefing. De loting had een vlot verloop en deze altijd spannende klus was met twintig minuten geklaard.

Nieuw systeem
Voor de organisatie (Groenlose Hengelsport Vereniging) was het een spannende wedstrijd. Dit doordat er deze wedstrijd een nieuw puntensysteem getest werd. Was het vorig jaar nog zo dat per vak het totaalgewicht omgezet werd in punten. Ditmaal kon men per vak punten verdienen met het gewicht en het aantal gevangen vissen. Wie het hoogste gewicht heeft per vak kreeg 1 punt en wie de meeste vissen had kreeg ook 1 punt. Deze score werd bij elkaar opgeteld en wederom omgezet in punten. Een eerlijk systeem dat er voor zorgt dat er heel actief gevist moet worden. Het gokken op die ene grote brasem is hiermee verleden tijd. Na de wedstrijd kan de conclusie worden getrokken dat het systeem goed werkt. Misschien nog een paar kleine aanpassingen, maar dan staat er een heel eerlijk systeem.

De wedstrijd
Het wordt langzaam beter met de vangsten in de stadsgracht. Maar de grote vissen willen toch moeilijk bijten. Deze wedstrijd was het hoofdzakelijk de kleine vissen die gevangen werden. In totaal werd er ruim 29 kilo gevangen en 1816 vissen.

Parcoursbouwer Henk Migchielsen had een prachtig parcours uitgezet verdeeld over 4 vakken. Door dit nieuwe systeem was het nodig dat er per vak vier vrijwilligers nodig waren om de vissen te wegen en te tellen. In totaal zestien vrijwilligers alleen al voor het tellen en wegen. In totaal zorgden een kleine 25 vrijwilligers ervoor dat deze wedstrijd zo goed is verlopen.

Uiteindelijk was het Tonni Gerhards uit Haaksbergen die met een gewicht van 1205 gram en 57 vissen de beste score had qua gewicht plus aantallen. Beste Groenlose vissers was Frans Oosterholt, hij werd vierde met 705 gram en 55 vissen.