Home » Regionaal » Achterhoek wielerspektakel 2015

VARSSEVELD – Op zondag 22 november vindt voor de vijfde maal het Achterhoek WielerSpektakel plaats. Een grensoverschrijdend evenement voor het hele gezin, waarvan de totale opbrengst ten goede komt van de Stichting Kanjers voor Kanjers, een regionale organisatie, die zich op alle mogelijke terreinen inzet voor het welzijn van het kind. Het gaat in dit geval om kinderen in Oost-Gelderland, die om bepaalde redenen niet of niet voldoende in staat zijn om te spelen en te sporten.

Ook deze keer wordt het jaarlijkse wielerfestijn gehouden in en rond het De Radstake op de Heelweg. Werden bij het wielerevenement in 2014 records gebroken betreffende zowel het aantal deelnemers als het aantal belangstellenden, dit jaar hoopt de organisatie die records verder te kunnen aanscherpen. Aan het uitgebreide programma zal het in ieder geval niet liggen.Het gevarieerde dagprogramma voorziet onder andere in het rijden van de bekende Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht en de finale van de Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB clinic. Daarnaast vindt er een BMX jeugdclinic plaats en wordt er een veldwedstrijd georganiseerd voor de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW). Een bijzonder gewild programmaonderdeel, dat wordt afgesloten met een Prominenten Cross. Zelfs aan de allerkleinsten binnen het gezin wordt gedacht. Voor hen vindt er een heuse Strider BMX-loopfiets competitie plaats.

Wielertop aanwezig
Het onderdeel de veldtoertocht van Kanjers voor Kanjers mag ieder jaar rekenen op een groot aantal deelnemers, en van kwalitatief hoogstaand niveau. Vanuit het gehele land reizen enthousiaste mountainbikers naar De Radstake om 35, 55 of 75 kilometer weg te trappen. Ook vele prominente renners, waaronder Robert Gesink, Maarten Tjallingii, Tristan Hoffman en Loes Gunnewijk rijden deze tocht voor het goede doel. Want uiteindelijk, en dat is het ook waar het deze prominenten om gaat, is de opbrengst van dit spektakel bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Allemaal renners die weten dat Kanjers voor Kanjers goed werk doet om het kinderen naar de zin te maken. Kinderen die bijvoorbeeld langdurig ziek zijn, kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of kinderen die om welke redenen dan ook niet thuis kunnen wonen of thuis geen kind kunnen zijn.

Samen fietsen: hartstikke cool!Onder het motto ‘Samen fietsen is hartstikke cool!’ is op 22 november ook alle aandacht weer gericht op de jeugd-MTB-clinic, die Kanjers voor Kanjers houdt. Een sportief gebeuren, waarop steeds meer jonge enthousiaste fietsers uit de gehele regio op afkomen. Hierbij laten ervaren trainers de kinderen kennis maken met de fietssport en leren hen spelenderwijs hoe je handig over een modderpad fietst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt. Tijdens het Achterhoek WielerSpektakel wordt de finale van de reeks Jeugd-MTB-Clinics verreden. Kinderen die zelf niet over een fiets beschikken, kunnen er deze dag één in bruikleen krijgen. Verder wordt er weer volop (wieler)spektakel verzorgd door Rick Koekoek en Desmond Tessemaker en verzorgt wereldkampioen Joost Wichman (afkomstig uit Lichtenvoorde) zijn World Pump Battle Series bij De Radstake. Kortom vele spectaculaire programmaonderdelen en vooral volop sensatie en veel wielerplezier. Een programma dus, waarbij niet alleen de actieve maar ook de passieve liefhebber van de wielersport aan zijn trekken kan komen.Het bezoeken van het Achterhoek WielerSpektakel, waarmee ‘s morgens om 9.00 uur een start wordt gemaakt, is gratis, met uitzondering van deelname aan de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht.