Home » Regionaal » Kasteel Hackfort in Franse sferen met muziek

Kasteel Hackfort in Franse sferen met muziek

234

VORDEN – Natuurmonumenten verzorgd een heerlijk kasteelconcert van hoog muzikaal niveau op 28 november in Kasteel Hackfort bij Vorden. Marike Tuin en Jerome Brodin brengen de luisteraars in Franse sferen met muziek rondom Versailles en Lodewijk XIV. Prachtige klanken op viola da gamba en klavecimbel zijn te horen van de muziek van o.a. Couperin, Marais en Forqueray. Aanvang van het concert is om 20:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 10,00 voor het concert; voor niet leden € 15,00. Geïnteresseerden melden zich aan via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

IJzersterk team
Tuin en Brodin leerden elkaar kennen in barokensemble La Chambre du Roi, dat in 2011 genomineerd werd als ‘promising ensemble’ bij de International Young Artists Presentation in Antwerpen. Ze vormen samen een ijzersterk team. Daarnaast vinden ze het ook erg leuk om ieder hun eigen partij te spelen, bijvoorbeeld in het prachtige repertoire voor gamba en klavecimbel.

Bekende ensembles
Marike Tuin is een bekende in de muziekwereld. Ze studeerde diverse muziekopleidingen en –studies in Nederland en Ierland. Na het afronden van het conservatorium in Den Haag en Amsterdam, nam ze deel aan diverse orkestprojecten, kamermuziekgroepen en (barok)orkesten. Ook de Franse Jérôme Brodin heeft een indrukwekkend cv. Na het conservatorium van Rennes en de studie muziekwetenschappen, behaalde hij zijn masterdiploma aan het Utrecht conservatorium. Brodin speelt regelmatig in diverse ensembles.

Bijzonder cultuur erfgoed
Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 1700 objecten, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens. Kasteel Hackfort maakt onderdeel uit van landgoed Hackfort, in bezit van Natuurmonumenten. Om iedereen mee te laten genieten van het bijzondere erfgoed worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd in het kasteel.