Home » Neede » Behalve wielerronde nu ook skeelerwedstrijd

Behalve wielerronde nu ook skeelerwedstrijd

179

NEEDE – Het is weliswaar de tweede editie onder de naam ‘Multimate Bouwmarkten Ronde van Neede’, maar deze wielerronde kan bogen op een rijke historie en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klassieker onder de criteriums. De renners van de organiserende regionale wieler- en skeelervereniging De Stofwolk zullen vrijdag 14 augustus dan ook tot in hun tenen gemotiveerd aan de start verschijnen. Met dit jaar een primeur: er staat voor het eerst ook een skeelerwedstrijd op het programma.

In een tijd dat menig wielerronde van de agenda verdwijnt, is De Stofwolk er maar wat fier op dat het er ieder seizoen weer in slaagt een heuse drieluik te organiseren: de rondes van Eibergen, Neede en Groenlo.

Vooral het aantrekken vorig jaar van sponsor Multimate Bouwmarkten speelde een cruciale rol bij het voortbestaan van de ronde van Neede. “Henri Brokers van Multimate Borculo, zelf overigens fanatiek wielrenner, nam vorig jaar het initiatief”, aldus Hugo Hagemeijer van de sponsorcommissie van De Stofwolk. “Gelukkig maar, want her en der zie je toch de nodige wielerrondes wegvallen. Vandaar dat we nu worden gesponsord door de Multimate- vestigingen in Borculo, Groenlo, Zelhem en Enschede. Daarnaast levert echter ook de Rabobank een belangrijke bijdrage en zijn we erg blij met de inbreng van de vele lokale sponsors.”

Primeur
Nieuw dit jaar is de skeelerwedstrijd. Behalve wielrenners heeft De Stofwolk sinds een aantal jaren namelijk ook een eigen skeelerafdeling. Vandaar dat er een skeelerwedstrijd wordt gehouden, die deel uitmaakt van de zogenoemde Freewheel Inline Cup Oost. “We zijn erg blij met deze aanvulling op het programma”, vertelt Hugo Hagemeijer. “Voorheen hadden we altijd een dikke-bandenrace, maar veel scholieren zijn met vakantie. Een skeelerwedstrijd staat echter steevast garant voor veel spektakel.”

De ronde van Neede is een van de populairdere ‘rondjes om de kerk’. ‘Neede’ is echter zowel geliefd als gevreesd in het amateurpeloton. Stofwolkvoorzitter Marcel Meijer: ,,Geliefd omdat er altijd een gezellige ambiance heerst. Gevreesd vanwege het vals plat van de Rapenburg. Zéker geen steile beklimming, maar als je een slordige vijftig keer die hobbel moet nemen, dan kruipt dat toch behoorlijk in de kuiten.”

Om 17.30 uur valt het startschot voor de sportklasse voor een wedstrijd over vijftig kilometer. Om 19.00 uur krijgen de amateurs in totaal zeventig kilometer voor hun kiezen. Om 20.30 uur is het de beurt aan de skeeleraars.

Zie ook: www.stofwolk.nl

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen