13 april 2024
Home » Regionaal » Broodfonds Ulft e.o. bijna van start!

Broodfonds Ulft e.o. bijna van start!

303

ULFT – Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu vijftien jaar. Met landelijk al 622 groepen waar 28.000 ondernemers aan meedoen. Ondernemers uit de regio Ulft die mee willen doen met de nieuwe groep zijn welkom op de informatieavond van 27 oktober a.s.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. Lokale onderneemsters Anne-Marije, Suzanne en Janneke, initiatiefnemers van het nieuwe Broodfonds voor Ulft e.o., zijn enthousiast: “we hebben voldoende mensen om te gaan starten, en nog een paar plekken beschikbaar, geef je dus op als je ook mee wilt doen!”

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

De avond is voor mensen uit de regio Ulft die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

tijdstip: woensdag 27 oktober 2021 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur. Locatie: Dru Industriepark, Hutteweg 24 (Portiersgebouw), 7071 BV Ulft. Aanmelden vooraf via de website