Home » Cheque voor stichting Schrieverspad

WINTERSWIJK/MISTE – Dinsdagmorgen 26 februari 2019 begaf een delegatie van het bestuur van de Stichting Schrieverspad (www.schrieverspad.nl) uit Winterswijk-Miste zich naar kasteel Vorden om daar een cheque in ontvangst te nemen. Totaal 9 genomineerde organisaties werden in een van de ruimtes van het prachtige kasteel ontvangen. Daarna kregen de genomineerden gelegenheid zichzelf te presenteren.

Stichtingsvoorzitter/landgoedeigenaar Henk Berenschot en penningmeester Diana Abbink hadden een mooie presentatie gemaakt, ondersteund door prachtige foto’s van het Schrieverspad.

Henk Berenschot hield zijn inleiding in eerste instantie in het ABN, maar stapte al snel over op de Nedersaksische taal. Dat is ook de taal, die de Dialectkring Achterhook en Liemers verbindt met het Schrieverspad.

De cheque ter waarde van € 4.000,– werd uitgereikt door mevrouw Maaike Brasz-Kaarsgaren, rentmeester bij SBNL Natuurfonds dat o.a. het “Baron en Baronesse Van Hemert tot Dingshof-Coldeweij Fonds” beheert.

De € 4.000,- is bestemd voor onderhoud aan het Schrieverspad op landgoed Kotmans in Miste-Winterswijk-Miste. In januari is, met hulp van vrijwilligers en professioneel advies, flink wat snoei- en onderhoudswerk verricht, waardoor de bomen weer lucht en ruimte krijgen.

Secretaris Gerard Uwland verwacht, dat de Stichting Schrieverspad binnenkort de ANBI-status krijgt van de belastingdienst. Giften aan Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting.