Dag van de Achterhoekse Popmuziek

ULFT – Op zaterdag 28 november wordt voor de tweede keer de ‘Dag van de Achterhoekse Popmuziek’ (DAP15) georganiseerd. Met bands, expo’s, een grote muziekmarkt met elpee’s, cd’s, merchandise etc van louter Achterhoekse bands en muzikanten wordt de succesvolle Achterhoekse popcultuur voor het voetlicht gebracht.

Het initiatief van DRU Cultuurfabriek, Behind The Corner en Poparchief Achterhoek en Liemers (PAL) biedt de gehele dag verschillende programma-onderdelen door de Achterhoek en wordt feestelijk afgesloten met een vol avondprogramma in de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Verkoop je cd’s en merchandise op de muziekmarkt
Verkoop ook je eigen CD’s, EP’s en merchandise op de grote muziek- markt in de DRU Cultuurfabriek met louter Achterhoekse bands en ook echte instrumenten. Laat dus nu eindelijk die shirtjes drukken, breng die EP uit, haal de merchandise-box uit het busje of zoek op zolder die ouwe meuk weer op. Deelname is gratis! Alle opbrengsten gaan naar de bands/ muzikant. Begin november worden de diverse inleverpunten in de regio bekend gemaakt en kan je je aanmelden. Tot die tijd: “verzamelen maar!”

Doe mee!
Café’s, podia, muziekwinkels, platenzaken, bands, politici en muziekliefhebbers uit de Achterhoek zijn van harte welkom om met eigen initiatieven het programma van 28 november verder aan te vullen en zich te melden via Erik.Ramaker@drucultuurfabriek.nl of meindert@behindthecorner.nl.

Finale DRU Cultuurfabriek Ulft – 20:00
– Muziekmarkt: o.a. Wim’s Muziekkelder Doetinchem, Jasper Muziek Winterswijk, Bandjes Kieken, Behind the Corner en diverse bands.
– Optredens: Danvil (reünieconcert), Shock Royal, Iso Squad, Hooked on 8erhook (roulatieformatie van Achterhoekse topmuzikanten)
– Expositie “City Heroes of Music – Andre Brands” (hele maand november)

Verdere activiteiten in de Achterhoek tot dusver:
Expositie “De Kinks Komen – Beat in Winterswijk” – museum Kunst Ende Winterswijk
Open studio + concerten – S&K studio (Dick Kemper) Doetinchem
Open studio + concerten – White Noise Studio Winterswijk
Open oefenruimte + concerten – Eurostudio Lichtenvoorde
Diverse concerten – Café Taste Groenlo
Afstelbeurten + concerten – Brugman Muziek Gaanderen
Koelhuis (Zutphen) singer-songwriter contest on tour – Op o.a. bovenstaande locaties
Hooked on Plugged – ‘Around the Corner’ (diverse locaties)

Volledig programma en updates op www.behindthecorner.nl/dap15 .