Home » Regionaal » Donatie voor rouwboekje ‘Doodgewoon’ voor verstandelijk beperkten

Donatie voor rouwboekje ‘Doodgewoon’ voor verstandelijk beperkten

203

WINTERSWIJK – De landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, Vereniging LFB, heeft een donatie ontvangen van het Monuta Charity Fund. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta doneerde € 1.000,- aan het project ‘Doodgewoon’. Het geld is bestemd voor de realisatie van een rouwboekje voor mensen met een verstandelijke beperking.

Peter Dibbets, medewerker van de LFB en zelf verstandelijk beperkt, is de initiatiefnemer van het project ‘Doodgewoon’. Door middel van themabijeenkomsten in onder andere zorginstellingen geeft hij voorlichting aan mensen met een verstandelijke beperking over onderwerpen als doodgaan, uitvaartverzorging en rouwverwerking.

Peter: “Ik heb veel werkervaring in de uitvaartwereld opgedaan. Hierdoor is mijn passie voor het thema ontstaan. Door mijn werk bij de LFB heb ik al verschillende activiteiten kunnen doen die hier mee te maken hebben. Zoals het geven van verschillende presentaties en daarnaast heb ik een boekje gemaakt waar allemaal informatie instaat over de uitvaart. Dit in begrijpelijke taal. Mijn belangrijkste doel is meer mensen betrekken bij de uitvaart. Mijn ervaring is dat mensen met een beperking nog te weinig worden betrokken bij het regelen van een uitvaart. Ze worden er vaak buiten gehouden omdat mensen bijvoorbeeld denken dat ze het niet aankunnen. Ik vind het fijn dat er financiële middelen komen zodat ik mijn project verder kan gaan ontwikkelen en het professioneler kan gaan maken.”

Atty Kruisselbrink, uitvaartverzorger bij Monuta in Winterswijk e.o., mocht de cheque op 25 september aan Peter Dibbets overhandigen.