Eerste SKB legt uit groot succes


WINTERSWIJK – Woensdag 30 november vond de eerste SKB legt uit plaats. Onder die naam organiseert Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk tien tot twaalf keer per jaar informatieavonden over aandoeningen en behandelingen. De eerste avond ging over de behandeling van goedaardige prostaatvergroting. Ruim 90 belangstellenden woonden de avond bij. Een tweede avond is gepland.

Uroloog Ilhan Karaoglu wist beeldend uit te leggen hoe de prostaat werkt en welke behandelopties er zijn bij een vergrote prostaat. Uniek voor de Achterhoek is de behandeling met de Green light laser. Met deze laser wordt op een elegante, patiëntvriendelijke manier het teveel aan weefsel als het ware weggestoomd.
Patiënten herstellen na deze ingreep snel en hoeven over het algemeen maar een nacht in het ziekenhuis te blijven. Operatieassistent Marleen Blikman liet in haar presentatie zien hoe de ingreep op de OK verloopt.

Een vergrote prostaat brengt vervelende klachten met zich mee. Verpleegkundige continentiezorg Nancy Berentsen legde de werking uit van diverse katheters en liet verschillende continentiematerialen zien. Zowel in de pauze als na afloop was er gelegenheid vragen te stellen aan de deskundigen.

Vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp is er op donderdag 26 januari een extra informatieavond gepland. Meer informatie en aanmelden kan via de website www.skbwinterswijk.nl