Home » Regionaal » Feest in Winterswijk tijdens Piet is Jarig!

Feest in Winterswijk tijdens Piet is Jarig!

181

WINTERSWIJK – Op 4, 5 en 6 maart viert Villa Mondriaan een weekend lang feest! Piet Mondriaan zou op 7 maart 144 jaar zijn geworden. Daarnaast gaat het museum vanaf dit weekend weer zes dagen in de week open. Reden genoeg om een festivalweekend te organiseren ter ere van één van de bekendste inwoners van Winterswijk.

Tijdens dit feestweekend is er voor iedereen wat te beleven in Winterswijk: van jong tot oud, van blond tot grijs en van boer tot stadse. De nieuwe tentoonstelling Vee in Beeld wordt geopend en daarvoor worden alle koeien, paarden, schapen en kippen van stal gehaald! Naast dat er dagelijkse museumrondleidingen worden gegeven door deze nieuwe tentoonstelling, is er een zeer gevarieerd programma met bijzondere activiteiten.

Muziek

Bij feest hoort muziek! Voor deze gelegenheid heeft het Gelders Ensemble, onderdeel van het Gelders Orkest, zich verdiept in de jazzy platencollectie van Piet Mondriaan. Op zaterdag zullen zij hier een zorgvuldig uitgekozen selectie van spelen. Bijzonder is het optreden in de trein: in de Arriva trein van Doetinchem naar Winterswijk brengt het Gelders Ensemble de reizigers al in de feeststemming. Ook in Villa Mondriaan zelf is er een muzikaal programma, waar  bezoekers met een silent disco swingend door het museum kunnen lopen.

Workshops en colleges
Met minicolleges van onder andere Frans van Knapen (hoogleraar diergeneeskunde), Dirk Willink (organisator Steengroevetheater) en Anne Kremers (directeur Villa Mondriaan) is er naast alle feestvreugde ook veel te leren. Wie liever creatief aan de slag gaat, kan zijn hart ophalen tijdens een van de schilderworkshops van kunstenaar Vic Hulshof. Voor de allerkleinsten wordt er in het Villa Atelier een workshop gegeven door de Landschapskudde Oost-Achterhoek waarbij met schapenwol Mondriaan-kunstwerkjes worden gemaakt.

Winterswijk in een feestelijk jasje

Niet alleen het museum, maar ook de rest van Winterswijk wordt in een feestelijk jasje gestoken. De kerk die Mondriaan in zijn vroege jaren vele malen tekende en schilderde is hét decor van het verjaardagsweekend. Iedere avond vanaf 19.00 uur wordt de noordzijde van de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk voorzien van een bewegende lichtprojectie met schilderijen van Piet Mondriaan. Deze spectaculaire lichtshow wordt ondersteund door passende muziek voor een complete beleving.

Wie jarig is, trakteert natuurlijk! Daarom halveert het museum gedurende het weekend haar toegangsprijs. Voor €4,- kan het museum bezocht worden, dit is inclusief een kop koffie en een stuk verjaardagstaart. Tevens reizen bezoekers met korting via Arriva. Alle rondleidingen, workshops en colleges zijn geheel kosteloos! Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.villamondriaan.nl/pietisjarig