Gezinsexcursie op zoek naar uilen

VORDEN – Op zaterdag 14 november neemt de boswachter je mee in de wondere wereld van de uil. De activiteit bestaat uit een presentatie over uilen, braakballen pluizen en een avondwandeling over landgoed Hackfort te Vorden. Aanvang van de excursie is om 20:00 uur aan de Baakseweg 1A, einde rond 22:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de bijdrage € 8,00; voor niet leden € 11,00, dit is inclusief koffie, thee of fris. Voor kinderen gelden kinderprijzen. Er is nog maar beperkt plek, dus koop je kaartje online via www.Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Braakballen pluizen
Ontdek zelf welke muis op het menu stond. Was het de spitsmuis? Of toch niet? Uilen eten muizen met huid en haar op. Maar botjes, schedeltjes en vacht kunnen ze niet verteren. Die blijven in de maag zitten. Als een prop braakt de uil de braakbal of uilenbal weer uit. Droge, pluizige balletjes. Haal je deze uit elkaar, dan zie je de botjes en haren van muizen. Maar ook botjes van vogeltjes, kikkers of schildjes van kevers. Als je de gevonden skeletonderdelen op een zwarte kaart plakt, dan zie je goed welk beestje je hebt gevonden.

Op zoek naar roepende bosuilen
Tijdens de indrukwekkende avondwandeling over landgoed Hackfort gaan de deelnemers op zoek naar roepende bosuilen. Rond het boswachterskantoor zitten er meestal wel enkele. De roep van de mannetjes bosuilen en het antwoord hierop van de vrouwtjes, laten in het donkere bos een onvergetelijke indruk achter.