Jazztrio The Bobs in Bredevoort

BREDEVOORT – Op zaterdagavond 12 november verandert de Koppelkerk in Bredevoort in een jazzpodium met Ewout Dercksens jazzkwartet The Bobs. Dit concert staat in een reeks luisterconcerten die maandelijks plaatsvinden in de Koppelkerk. De ene maand staat in het teken van singer-songwriters, de andere maand in het teken van de jazz. Want jazz verdient ook in de Achterhoek een goed podium.

The Bobs is ontstaan op initiatief van saxofonist Ewout Dercksen. Naast Dercksen bestaat het trio uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries. Wat aanvankelijk begon als een oefenband werd al snel een vehikel voor muzikale experimenten. De muziek is experimenteel en avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk.

Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben alle vier hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. De naam ‘The Bobs’ verwijst naar een door Dercksen geschreven hommage aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: zaterdagavond 12 november
Aanvang: 21.00 uur (zaal open: 20.30 uur)
Entree: € 10,-
Reserveren (gewenst): info@koppelkerk.nl of via 0543-216005