Home » Aalten » Julian Sas & Band – Live bij LSAmusic Aalten

Julian Sas & Band – Live bij LSAmusic Aalten

578

AALTEN – We hoeven het de bluesliefhebbers allang niet meer uit te leggen: Julian Sas is in zijn genre een van de grootste artiesten die Nederland ooit heeft voortgebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Nederland. LSAmusic is dan ook bijzonder trots Julian San en zijn band te mogen verwelkomen voor het 2e concert van 2016, zondagmiddag 28 februari.

Al meer dan 20 jaar is hij met zijn band actief in binnen- en buitenland. Zijn inspiratie vindt Julian Sas in de bluesrock en onder andere Jimi Hendrix, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan en Walter Trout hebben zijn gitaarspel en zang beïnvloed.

Sas is een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Al een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O’Neill.

Van felle gitaarriffs tot ingetogen ballads…Julian Sas blijft boeien. Een vakman en podiumbeest pur sang, nationaal en internationaal geroemd om zijn gitaarspel. Hij maakte zijn eerste album in 1996 en noemde het ‘ Where Will It End?!” Een vraag die nog steeds niet beantwoord is.

Julian Sas speelde jarenlang in een vaste bezetting met Rob Heijne op drums en Tenny Tahamata op drums, maar de band staat niet stil  en probeert binnen het genre van de bluesrock zijn grenzen te verleggen. En zo was op het album ‘Bound to roll` (2006) voor het  eerst het ‘vette’ geluid van een Hammond-orgel te horen.

Het optreden bij Schiller in Aalten staat ongetwijfeld in het teken van ‘Coming Home’, het negende studio-album van Julian Sas en de eerste in de bezetting met Roland Bakker als vierde man. De release van dit album is februari 2016 en de vele fans van Julian Sas zijn ongetwijfeld benieuwd hoe dit album “live” klinkt.

Het is ook een van de eerste shows in de nieuwe bezetting, want onlangs besloot bassist Tenny Tahamata na 14 jaar de band te verlaten. De nieuwe bassist is Fotis Anagnostou…

Bezetting:
Julian Sas –guitar – zang
Rob Heijne – drums
Roland Bakker – Hammond orgel/piano
Fotis Anagnostou -basgitaar

De band heeft na zoveel jaren heel veel trouwe fans en de organisatie verwacht dan ook een bomvol Schiller.

De entree voor LSA donateurs en sponsoren is uiteraard gratis.

Voor de overige muziekliefhebbers start er dinsdag 9 februari een voorverkoop. Er zijn e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl Kosten: 10 euro p.p. Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket – geen losse kaartverkoop

Datum: Zondagmiddag 28 februari
Locatie: Oerkroeg Schiller
Aanvang: 15.00 uur precies

Verwacht: Zondagmiddag 10 April –  Joe Cocker Tribute Band