Kermis in de Holterhoek

HOLTERHOEK – Dit jaar wordt de kermis in de Holterhoek gevierd van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus. De kermis zal plaatsvinden in en om de feesttent, bij café-restaurant Grenszicht in de Holterhoek.

Vrijdag
Vrijdagmorgen wordt om 9.45 uur gestart met feestelijke optocht. Daarin zijn van de partij jeugdkoningin 2017, Pien Wielens en vervolgens het koningspaar 2017 Jan & Diny Klumpers. Als de stoet om 12.00 uur weer terugkomt op het kermisterrein, kan iedereen aansluiten, voor de gezamenlijke brunch.

Direct na de brunch kan de jeugd van 0 t/m 6 jaar “visjes vangen”, iedere deelnemer is verzekerd van een prijs.
Om 14.00 uur begint ook het volleybaltoernooi. Zestien teams zullen strijden voor de eer.
Om 14.30 uur begint jeu des boules, hieraan kunnen maximaal 24 deelnemers meedoen.

Tijdens de pauze is er krattendans en betontrappen. Hier zijn drie categorieën, 0 t/m 6 jaar, 7 t/m 11 jaar en vanaf 12 jaar t/m……jaar.
Alle prijsuitreikingen zijn gelijk na afloop van alle spelen.
’s Avonds is er een tentfeest met de coverband “Moeflons”.

Zaterdag
Op de zaterdag kan men zich inschrijven vanaf 9.30 uur voor: vogelschieten vanaf 18 jaar, jeugdvogelschieten 12 t/m 17 jaar, balgooien (vanaf 12 jaar), ringfietsen (vanaf 12 jaar), skelterrace (leeftijd 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar).

Om 10.00 uur is de officiële opening door voorzitter Jos Rötter en wethouder Marijke van Haaren. Wethouder van Haaren zal vervolgens het 1e schot lossen met het vogelschieten, het 2e schot is voor koning Jan Klumpers.

Dit jaar is het thema van de kinderspelen: “Picasso’s in de Holterhoek”, dit beloofd een creatief spektakel te worden, de Holterhoekse jeugd kan dan haar talent tonen.
Na alle spelen is de huldiging van het nieuwe koningspaar en de nieuwe jeugdkoning(in) in de tent met medewerking van de “Grensmarietjes” onder begeleiding van Petra Bollen, met een feestje met muziek van “Gert Ekkelboom”.

Deze dag wordt wederom afgesloten met een tentfeest met de coverband “Lead”.

Zondag
De zondag staat in het teken van “de Peppel’n zundag”. Om 11 uur wordt eerst het nodige opruimwerk werk verricht, om vervolgens met elkaar onder het genot van een drankje, na te kletsen over de afgelopen dagen, en er is een gezamenlijke BBQ. Deze middag zal muzikaal worden ondersteunt door de lokaal bekende Dj’s “Fabian en Remco”.

Informatie
Voor informatie/vragen/opmerkingen kunt de site Holterhoek.eu raadplegen.