Home » Regionaal » Kom-es-an-toer – Aalten in kerstsfeer

Kom-es-an-toer – Aalten in kerstsfeer

274

AALTEN – Een zestiental Aaltense bedrijven en particulieren heeft het mooie initiatief gestart om een kersttoer door de gemeente Aalten te organiseren. Een bewegwijzerde route voert inwoners en recreanten langs sfeervol aangeklede locaties waar activiteiten in kerstsfeer georganiseerd worden. Op 10 en 11 december vindt de eerste ‘Kom- Es-An-Toer’ in de gemeente Aalten plaats.

Een grote verscheidenheid aan bedrijven en een aantal particulieren doet mee aan deze eerste ‘Kom-Es-An-Toer’. Het evenement laat zien dat de gemeente Aalten ook in de wintermaanden vertier te bieden heeft voor jong en oud, voor inwoners en recreanten. Op de verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van verrassende demonstraties, workshops en exposities, en dat allemaal in winterse sferen. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht door middel van heerlijke hapjes en warme dranken. Zaterdag, 10 december kan de route gereden worden tussen 11.00 uur -20.00 uur. Op zondag, 11 december kan dit tussen 11.00 uur – 18.00 uur. De deelname aan de Kom-Es-An-Toer is gratis.

Route De bewegwijzerde route van circa 50 kilometer leidt de deelnemer door de kernen Aalten en Bredevoort en de buurtschappen Lintelo, IJzerlo, Barlo, De Haart en de Heurne. De bezoeker dient voor het juiste parcours de oranje pijltjes te volgen. De route kan bij elk van de deelnemende locaties gestart worden en is voornamelijk bedoeld voor automobilisten. Maar ook fietsers kunnen deelnemen wanneer iets van de route wordt afgeweken. Informatie over de route en de locaties is gebundeld in een speciaal ontwikkelde routefolder. Deze is zowel in het Nederlands als in het Duits gratis verkrijgbaar bij VVV’s en deelnemende locaties. Naast de routefolder is er ook een website waar meer informatie over de deelnemers te vinden is: www.komesantoeraalten.nl . Ook zijn de ontwikkelingen rondom het evenement te volgen via www.facebook.com/komesantoeraalten.

Prijsvraag Om bezoekers te stimuleren zoveel mogelijk deelnemende locaties te bezoeken is er een prijsvraag bedacht. Elke deelnemende locatie is te herkennen aan een rode kerstklok aan de weg. Bij iedere locatie vindt de bezoeker een kleinere klok met een letter. De bezoekers die alle letters verzamelen maken kans op een mooie prijs. Starten kan bij elke locatie. Invulbriefjes voor de prijsvraag en inleverboxen zijn bij elke locatie beschikbaar.
De Kom-Es-An-Toer is een gezamenlijk initiatief van Camping ’t Walfort, Logiesverblijf de Möllenhook, Hippisch Centrum de Achterhoek, Weefatelier De Rozengang, de Wenninkmolen, Varkenshouderij Rotink, het Saabmuseum, Familie Testerink, Partycentrum & Pannenkoekenhuys ‘t Noorden, de Aaltense Musea, Stadsbrouwerij De Borghman, Minicamping De Blökke, Theetuin Rensink, beeldend kunstenaar Marijke Corporaal, Kersentuin de Wendelenhutte, B&B en Theetuin de Groene Pleisterplaats en de Gemeente Aalten.

KomEsAnTourAalten_activiteitenfolder2016
KomEsAnTourAalten_A4poster