Home » Sport » AVA’70 wint €10.000

AALTEN – AVA’70 is uitgeroepen tot winnaar in de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Afgelopen zondag reikte de jury een cheque van 10.000 euro uit aan de Aaltense sportclub. De uitreiking vond plaats tijdens de opnamen van Piet’s Weerbericht.

De afgelopen weken konden alle Nederlanders stemmen op hun favoriete sportclub via [eafl id=40003 name=”Nuon” text=”nuon.nl/club”], waar alle creatieve bespaarideeën nog te zien zijn. De negen clubs die de meeste publieksstemmen binnen wisten te slepen, zijn uitgeroepen tot winnaars van de Nuon Club Competitie 2016. Zij ontvangen elk een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie, om zo de energierekening structureel te verlagen.

Van 50 genomineerden naar 9 winnaars
Donderdag 27 oktober maakte de jury de vijftig genomineerden bekend voor de finale. De talloze aanmeldingen kwamen uit het hele land. De jury werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. Zij selecteerden de vijftig inzendingen op basis van de creativiteit en de energie die erin gestoken is. Tot woensdag 16 november kon er worden gestemd door het publiek. De negen sportclubs die de meeste stemmen kregen, zijn uitgeroepen tot winnaars.

Foto: Jorrit Lousberg
Bron(nen) & Afbeelding(en)