Home » Regionaal » Leerlingen Assink lyceum winnen game bij Bèta Dag in Ulft

Leerlingen Assink lyceum winnen game bij Bèta Dag in Ulft

208

ULFT – Op woensdag 15 maart vond de tweede Bètadag Achterhoek plaats, als onderdeel van het Innovatiefestival 2017 in Innovatiecentrum ICER in Ulft. Tijdens de Bètadag hebben ongeveer 20 hogescholen en universiteiten hun opleidingsaanbod qua bètastudies gepresenteerd aan ruim 800 Achterhoekse jongeren, waaronder ook leerlingen van Het Assink lyceum.

Winst van de Bètagame
Op de Bètadag hebben de leerlingen een groot aantal opdrachten tot een goed einde gebracht. Deze opdrachten werden uitgevoerd tijdens een rondgang langs de vele bedrijven en onderwijsinstellingen die zich hadden verzameld in het ICER. in. Vrijwel alle bovenbouw leerlingen uit de N-profielen hebben op deze dag kennisgemaakt met de meest uiteenlopende studies op het gebied van techniek en smart industry.

De finaleopdracht aan het einde van de dag werd gewonnen door leerlingen van Het Assink lyceum. Jorrit Wilmink, Ruben Brouwer, Marc van Erkelens, Jordi Bals en Luuk Krikke bouwden een winnend stabiel bouwwerk van spekjes en spaghetti. Deze was zelfs zo hoog dat ze de winnaar zijn geworden van de gehele Bètadag. Dat kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Op woensdag 29 maart verraste de organisatie van de Bètadag de jongens tijdens een les op school. De winnaars mogen binnenkort een dag meelopen bij een testdag van het Racing Team van de TU Eindhoven.