Doe mee aan de Doetinchemse Waterweek!

DOETINCHEM – Onder de vlag van JOGG Doetinchem (Jongeren op Gezond Gewicht) wordt de Doetinchemse Waterweek georganiseerd van 20 t/m 26 maart. Deze week staat geheel in het teken van water drinken. Veel mensen krijgen ongemerkt via verschillende drankjes teveel suiker binnen. De Doetinchemse Waterweek daagt iedereen daarom uit om alle suikerhoudende drankjes 1 week te vervangen voor water.

Waterweek onderdeel van campagne DrinkWater Water drinken wordt weer heel gewoon. Met de campagne DrinkWater maakt JOGG water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Water is in Nederland overal aanwezig en ons kraanwater behoort tot het beste van de wereld. We zijn ons vaak niet bewust van de hoeveelheid suiker er in pakjes en blikjes drinken zit. Gemiddeld zit er in een pakje drinken 5 suikerklontjes en dit kan oplopen naar maar liefst 19 suikerklontjes in een 500ml AA-flesje. Water daar in tegen is een 100% dorstlesser met 0% suiker. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht.

Jongeren Op Gezond Gewicht Onder de paraplu van JOGG Doetinchem werken vele partijen in de wijk samen aan de Doetinchemse Waterweek. Zo doen Buurtplein BV, Gemeente Doetinchem, Het Graafschap College, Sportservice Doetinchem en verschillende basisscholen en sportverenigingen mee, met verschillende acties om het water drinken te stimuleren. Daarnaast ondersteunt Jongeren Op Gezond Gewicht met het creëren van een gezonde omgeving waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk. Met al onze partners zetten we ons in om een gezonde leefstijl te stimuleren bij kinderen, jongeren en hun ouders.

Meedoen met de waterweek Laat gedurende 1 week alle frisdranken en sapjes staan, drink water en bekijk eens hoeveel suiker je laat liggen. Like de Facebookpagina @dchemww en volg de acties, de deelnemers en ontvang tips om water drinken leuk en aantrekkelijk te maken, voor jou en voor je kind.