Home » Regionaal » Musica Jacobi met passie

WINTERSWIJK – De Jacobscantorij zingt zondagavond 9 april om 19.00 uur voor het tiende achtereenvolgende jaar een Engelstalige passie in de Jacobskerk te Winterswijk.

Van Harry Alexander Matthews wordt The Triumph of the Cross gezongen. Over Matthews is slechts weinig bekend. Hij werd in 1879 geboren in Engeland en emigreerde eind 19e-eeuw naar de Verenigde Staten. Hij was daar voornamelijk werkzaam als kerkmusicus in Philadelphia. Hij componeerde zo’n driehonderd werken, waaronder The Triumph of the Cross. Het werk is in de VS in vergetelheid geraakt en in West-Europa zelfs totaal onbekend. Onterecht, want het is een imposante, intrigerende compositie die leunt op de romantische kathedrale koorcultuur.

Aan de uitvoering wordt medewerking verleend door sopraan Hildur Hafstad, tenor Ben Stevens en bas Jaap Roos. Hans-Erik Dijkstra bespeelt de vleugel, de algehele leiding is in handen van cantor Wim Ruessink.

De uitvoering begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open om 18.30 uur. De toegang is vrij, wel wordt aan de uitgang een vrije gulle gift gevraagd.