Home » Regionaal » Workshop Sonnet Schrijven

BREDEVOORT – Op zaterdag 8 april a.s. wordt in Bredevoort de workshop Het Sonnet – eeuwenoud en toch springlevend! aangeboden.

Veel Nederlanders kennen beroemde dichtregels als Domweg gelukkig, in de Dapperstraat… of Ik ging naar Bommel om de brug te zien… vaak zonder te weten dat die deel uitmaken van een sonnet. Het sonnet is een klassieke dichtvorm, die door zijn opbouw, rijm en ritme de woorden van de dichter veel extra zeggingskracht kan geven. Er zijn romantische sonnetten maar ook nuchtere sonnetten met een filosofische inslag en sonnetten met een knipoog.

Tijdens deze workshop onderzoeken de deelnemers met elkaar al schrijvende de bijzondere eigenschappen van het sonnet. Een uitdaging, want juist het zoeken naar woorden en regels binnen de structuur van deze vaste dichtvorm kan ertoe leiden dat je als dichter op heel andere paden belandt! Stap voor stap wordt op deze zaterdag toegewerkt naar een sonnet.

De workshop vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in ‘De Muiswinkel’, Markt 6 te Bredevoort en kost € 50,- (incl. koffie/ thee, excl. lunch en materiaal kosten). Schrijfdocent is Desi Leijnen.

Voor meer informatie desileijnen@hotmail.com

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen