Home » Regionaal » Muziekuitvoering in de Barokkerk Zwillbrock(D)

Muziekuitvoering in de Barokkerk Zwillbrock(D)

1694

ZWILLBROCK – Op zondag 22 oktober 2023 presenteren artiesten muziek voor trompet en orgel in de Barokkerk Zwillbrock, vlakbij Groenlo richting Vreden(D). Bezoekers kunnen genieten van muziek uit het barok, de romantiek en de moderne tijd.

De getalenteerde trompettist Thomas Barenborg uit Vreden en kantor Christoph Nierhaus uit Oberhausen verzorgen deze muzikale middag. Op de setlist staan werken van componisten zoals Georg Philipp Telemann, Johann Sebastian Bach, August Gottfried Ritter en Lorenz Stolzenbach. Er is speciale aandacht voor werken van Max Reger voor orgel of trompet en orgel, ter ere van zijn 150e geboortedag dit jaar.

Thomas Barenborg uit Vreden heeft diverse muzikale interesses. Hij speelt in de Vredener brandweermuziekgroep, een Big Band en een symfonieorkest. Hij heeft een bijzondere passie voor barokke trompetmuziek en voert deze vaak uit met organisten en kamerorkesten.

Sinds 1992 speelt Christoph Nierhaus orgel in de Herz-Jesu-Kerk in Oberhausen-Sterkrade. Hij nam deel aan meerdere competities, zoals die in Berlijn (1990) en won de eerste prijs bij de Internationale Orgelcompetitie in Nederland (1996). Muzikale reizen brachten hem naar Frankrijk, Italië, Polen en Nederland.

Het concert in Zwillbrock start om 16:30 uur. De toegang is gratis, maar men waardeert vrijwillige donaties bij de uitgang.

Bron(nen) & Afbeelding(en)