Home » Regionaal » Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor onderhoud voorjaarbloeiers

Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor onderhoud voorjaarbloeiers

217

Prachtig toch, al die bloeiende voorjaarsplanten vlakbij kasteel Hackfort? De afgelopen jaren zijn op landgoed Hackfort bijna een half miljoen bolletjes van voorjaarsbloeiers, de zgn. stinzenplanten, geplant. Deze bloeien afwisselend van half februari tot eind mei. Om elk jaar een mooie kleurenpracht te krijgen, pleegt een speciale ‘stinzengroep’ meerdere keren per jaar onderhoud. Deze groep zoekt versterking! Bent u geïnteresseerd? Voor meer info en aanmelden kunt u contact opnemen met Natuurmonumenten Achterhoek via beachterhoek@natuurmonumenten.nl o.v.v. hulp bij stinzenpaleis.

Lekker buiten werken in prachtige omgeving
De stinzengroep gaat in het voorjaar, van 9:00 – 16:00 uur, aan de slag op 12, 13 en 20 april, 10, 11 en 18 mei en 7, 8 en 22 juni. Om de werkzaamheden, zoals wieden en rooien van braamstruiken, oprooien van bollen, splitsen en weer uitplanten, te kunnen uitvoeren is geen speciale kennis vereist. Het is lekker buiten werken, in een fijn team, in een prachtige omgeving!

Tapijten van voorjaarsbloeiers
Landgoed Hackfort staat landelijk bekend om de steeds wisselende, prachtige bloementapijten in het voorjaar in het parkbos rondom het kasteel. Deze stinzenplanten, zoals lenteklokjes, sneeuwklokjes, vingerhelmbloem, holwortel en narcissen, komen ieder op hun eigen moment tot bloei. Stinzenplanten vormen een bijzondere groep historische, verwilderende sierplanten, meest bolgewassen. Ze horen thuis op oude buitenplaatsen en bij kastelen. Op landgoed Hackfort kwamen deze planten rond 1900 rijkelijk voor, maar verdwenen steeds meer. Dankzij Natuurmonumenten, de provincie Gelderland en vrijwilligers kunnen de vele bezoekers ook nu weer genieten van deze onweerstaanbare lentepracht!

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen