Home » Aalten » Nieuwe exposities bij Foto21

Foto Nationaal 2015
6 februari – 6 maart 2016
openingstijden wo t/m zo 10 – 17 uur

BREDEVOORT – Foto Nationaal, het paradepaardje van de Fotobond, is een fotosalon met het beste foto­werk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. Foto Nationaal wordt op verschillende plaatsen in het land tentoongesteld.

Op zaterdag 29 augustus 2015 kwam de jury bijeen in Rijen om een selectie te maken uit 193 ingezonden portfolio’s. De jury werd gevormd door makers van hedendaagse fotografie, curatoren en docenten fotografie van buiten de Fotobond; Paul Fleming, Rob Morees en Karin Krijgsman.

Foto Nationaal is geen wedstrijd.
Het doel is een expositie met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. In alle gevallen betreft het kwalitatief hoogstaand eigentijds werk.

Eerst bekeken de juryleden afzonderlijk een aantal series waarna ze gezamenlijk iedere serie beoordeelden. Uiteindelijk was de opdracht te komen tot een selectie van 13 series. Mooie foto’s of technische beheersing alleen was niet goed genoeg, de jury zocht naar series waarin ze een onderscheidende blik aantroffen.

Foto Nationaal 2015 zal samengesteld worden uit de series van de volgende fotografen: Theo Albers, Theo Bijker,  Bert van den Broek, Henk Griffioen, Jaap Hijma, Wim Koerts, Michel Lichtenberg, Willem Melching, John Moest, Harry Sikkenk, Raoul Vernède, Hans van Weelden en Janny Wierenga.

Informatie vakjury:

Paul Fleming (1964), opgeleid aan de Rietveld academie, docent Vrije Universiteit, werk van hem is aangekocht door het Groninger museum, deelnemer Fotofestival Naarden, publicatie fotoboek ‘Uitgelaten’. Specialist in: portretfotografie, fotografeert zowel in de studio als op locatie.

Karin Krijgsman (1977), is opgeleid als fotograaf aan AKV|St.Joost en de Universiteit Leiden, Master Photographic Studies. Curator Breda Photo en Fotofestival Naarden, oprichter van Fw: (www.fw-photography.nl), lid Raad van Toezicht Nederlands Fotomuseum Rotterdam en sinds 2007 studieleider van de afdeling Fotografie aan AKV|St.Joost. In 2014 publiceerden zij ‘Screendump #2’, over het toe-eigenen van online gevonden foto’s.

Rob Moorees, opgeleid aan de AKI Enschede, afdeling grafische vormgeving/fotografie, werkt voor verschillende opdrachtgevers en voor de Stichting Beeldende Kunst, Amsterdam, diverse solo- en groepsexposities in binnen- en buitenland. Werk aangekocht en opgenomen in diverse collecties, o.a.Prentenkabinet Leiden, Bibliotheque National Parijs, Gemeente Archief Amsterdam, Collectie Stad Amsterdam, Collectie Stad Rotterdam, Rijksdienst den Haag. Moorees is columnist, verzorgt publicaties in diverse media en houdt lezingen voor verschillende organisaties. Hij is (gast)docent Fotografie bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie en een aantal academies. Werkte bij Spaarnestad Photo Archief , curator voor FotoFestival Naarden, tentoonstellingsmaker in Huis Marseille. Samen met Maarten Asscher is hij auteur van het boek ‘Life is Strange’ dat juni 2015 verscheen

FOTO21 BREDEVOORT
‘t Zand 21,
7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006
bgg 0543 451053 of  0543 451842

email: info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden: wo t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur