Home » Archief » Ontdek de rijke historie van één van Nederlands mooiste kasteeltuinen

Ontdek de rijke historie van één van Nederlands mooiste kasteeltuinen

4163

LAREN(Gld) – Huis Verwolde, bekend om zijn rijke geschiedenis en één van Nederlands meest bewonderde kasteeltuinen, kondigt een reeks tuinrondleidingen aan. De geschiedenis van het huis en de tuin zijn beiden zorgvuldig gedocumenteerd en omvatten een periode van ongeveer 250 jaar, die talrijke veranderingen en trends heeft gezien.

De rondleidingen bieden bezoekers de mogelijkheid om de tuin te ontdekken die in 1926 is ontworpen door Hugo Poortman. De gids leidt de gasten rond en vestigt de aandacht op enkele bijzondere bomen en het pinetum, de speciaal aangelegde naaldbomentuin. De binnentuin, bekend om de prachtig vormgegeven vaste plantenborders van Canneman-Philipse, vormt een ander hoogtepunt van de tour. De gids zal hierover uitgebreide uitleg geven.

De tuinrondleidingen zijn gepland op de volgende data: 26 juli, 9, 23 augustus, 6 en 20 september. Elke rondleiding begint om 13.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten voor volwassenen bedragen €10,00.

Huis Verwolde is gevestigd aan de Jonker Emilelaan 4, 7245 TL in Laren. Na de rondleiding kunnen deelnemers genieten van een kopje koffie of thee, vergezeld van een heerlijk gebakje van onze lokale bakker.

Reserveren voor zowel de tuinrondleiding als eventueel een bezoek aan het huis kan online. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van Huis Verwolde: https://www.glk.nl/verwolde.