Home » Neede » Opnieuw met teveel drank op achter stuur

Opnieuw met teveel drank op achter stuur

238

WARNSVELD/NEEDE/PUTTEN – De politie heeft afgelopen weekend, wellicht mede door het warme weer, de nodige rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die veel te veel gedronken hadden. Tussen zondagavond en maandagochtend was het opnieuw op meerdere plekken ‘raak’ in het politiedistrict Noord- en Oost-Gelderland. Twee van de drie betrapte bestuurders bleken recidivisten en werden al eerder betrapt op rijden onder invloed.

Zondagavond 5 juli is een 19-jarige man uit Neede doorgereden na het veroorzaken van forse schade aan een geparkeerde auto aan de Stationsweg in Neede. De 19-jarige kwam vanuit de Oudestraat en heeft kennelijk te laat opgemerkt dat de kruising Oudestraat / Stationsweg een T-splitsing is. Hij stak de Stationsweg over en reed zo iemands oprit op, en botste hard tegen de achterzijde van de auto die op de oprit stond. De automobilist reed na deze botsing door, maar kon op basis van informatie verstrekt door getuigen niet veel later alsnog aangehouden worden. Hij blies op het politiebureau 640 ug/l. De man werd ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem wegens rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Dagvaarding
In de nacht van zondag op maandag 6 juli controleerde de politie om 01.20 uur een bromfietser op de Oude Rijksweg in Putten. De bestuurder, een 31-jarige Harderwijker, bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies op het politiebureau 560 ug/l. Dat is net een fractie onder de grens dat iemands rijbewijs wordt ingevorderd. Wel bleek het al de derde keer dat de man betrapt werd op rijden onder invloed. De man heeft een dagvaarding gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Deze zal ook een besluit nemen over het rijbewijs van de man.

Bijna aangereden
Maandagochtend 6 juli heeft de politie ’s morgens vroeg nog een man betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Een 61-jarige man uit Zutphen werd op de Rijkstraatweg in Warnsveld gecontroleerd, na een melding van iemand die bijna aangereden was door de man. Na dit voorval zou de automobilist de auto hebben stil gezet bij een bushalte aan de Rijksstraatweg. Hier trof de politie hem inderdaad aan. Hij blies op het politiebureau 640 ug/l. Ook deze man bleek al eerder betrapt op rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

CBR maatregelen
Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR drankrijders een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn; de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer, of aanmelding voor het Alcoholslotprogramma. De kosten voor dit soort maatregelen betaalt de bestuurder zelf en lopen al gauw op tot vele honderden euro’s.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen