Organisaties gezocht voor Oranje Fonds Collecte in Gelderland


Inschrijving voor Gelderse stichtingen en verenigingen geopend.

Voor het eerst in de geschiedenis organiseert het Oranje Fonds een collecte in Gelderland. Het Fonds doet dat voor en samen met stichtingen en verenigingen. De eerste 20 Gelderse organisaties zagen hun kans schoon en doen mee. De Oranje Fonds Collecteweek vindt plaats in de week van Koningsdag. Van het bedrag dat de deelnemende organisaties ophalen, krijgen zij de helft. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Gelderland. Aanmelden kan tot 31 maart via www.oranjefonds.nl/collecte en organisaties moeten er zo snel mogelijk bij zijn, want dan kunnen ze hun gewenste collectegebied reserveren.

Het Oranje Fonds merkt dat maatschappelijke organisaties steeds vaker zoeken naar manieren om extra geld te vinden voor hun bestaande activiteiten en al hun nieuwe plannen. Daarom start het nu de landelijke Oranje Fonds Collecte. De opbrengst kan worden besteed aan allerlei grote en kleine wensen. Denk aan een nieuw klimrek bij een speeltuinvereniging, een training voor nieuwe vrijwilligers, een duofiets voor ouderen uit een zorginstelling of een nieuw rolstoelpad in de buurtmoestuin.

De eerste organisaties zagen hun kans al schoon en meldden zich aan. Henk Timmer van Muziekvereniging Amiticia uit Lienden vertelt: “Deze collecte is een hele mooie kans. Wij halen geld op voor onze vereniging en tegelijkertijd steunen we het Oranje Fonds en daarmee andere Gelderse sociale organisaties. We hebben altijd een wensenlijstje voor nieuwe instrumenten en uniformen. Daar kunnen we de opbrengst mooi voor gebruiken.” Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, vult aan: “Met onze collecte kunnen organisaties heel gemakkelijk extra geld verdienen. Zo maken we sociaal Nederland samen sterker.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.