Grol wint van opgefokt AAstad in Almelo

Gepubliceerd op

GROENLO – Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Grol op bezoek naar AAstad in Almelo. Beide teams hebben de punten hard nodig en vechten tegen degradatie.

(2-3; 22-25 / 25-20 / 21-25 / 25-20/ 13-15)

Van meet af aan was dit ook duidelijk en vooral AAstad maakte een opgefokte indruk. Elk tegen punt werd in twijfel getrokken en de goedleidende jonge scheidsrechters moesten het constant ontgelden.

Grol begon de wedstrijd goed en scherp en liep telkens 2 puntjes voor op AAstad die geen vuist konden maken. De 1e set was met 25-22 dan ook voor Grol. In de 2e set was Grol de weg, vooral passend, even helemaal kwijt. AAstad profiteerde hier optimaal van. Een aanpassing in de pass halverwege de set, kwam als mosterd na de maaltijd en mocht niet meer baten, 25-20 voor AAstad.

In de 3e set pakte Grol de draad weer goed op en pakte de set met 25-21. Een 3-1 winst zat in het vizier, maar begin 4e set liet Grol het weer enorm afweten, waardoor het in een mum van tijd tegen een 9-2 achterstand aankeken. Grol kwam nog knap terug tot 19-20, maar maakte toen 4 domme fouten achter elkaar, waardoor AAstad er alsnog met de set vandoor ging.

Een 5e set was het resultaat van dit degradatieduel dat op springen stond, maar de leidsmannen hielden het strak. In de 5e set leek Grol geen kind meer te hebben aan het mekkerende AAstad, maar op 11-7 maakte Grol ineens 3x een opstellingsfout. Robert was even zijn plaats volledig kwijt, maar na overleg met 2e scheidsrechter kon iedereen zijn juiste plaats weer innemen en maakte Grol uiteindelijk het karwei op 14-13 af.

3-2 winst, wat wellicht 3-1 had moeten zijn. Voorlopig heeft Grol afscheid genomen van de degradatieplaatsen, maar alles staat heel dicht bij elkaar. Volgende week op carnavalszaterdag spelen we thuis tegen koploper Alterno en proberen we een puntje van de Apeldoorners af te snoepen. Tot dan en daarna iedereen een fijne carnaval!!