OVM steunt lokale maatschappelijke projecten

OVM Onderlinge Verzekeringen (OVM) beloonde woensdagavond verschillende lokale initiatieven met een financiële bijdrage. Dat gebeurde tijdens de zeer drukbezochte OVM Ledenavond. Er werd vanuit ‘de Brandkaste’ in totaal voor 9.250 euro uitgedeeld. Dat zorgde voor veel blije gezichten.

‘De Brandkaste’ werd vorig jaar in het leven geroepen. Met het fonds wil OVM maatschappelijke projecten in het werkgebied een impuls geven. Jaarlijks wordt er een bedrag in ‘de Brandkaste’ gestort, afhankelijk van de jaarwinst en staat een bepaald onderwerp centraal. Deze keer ging het om 9.250 euro en was het thema Noaberschap. Verenigingen of organisaties konden voor een plan of project een verzoek indienen om voor een geldbedrag in aanmerking te komen. De ledenraad beoordeelde de aanvragen. Tijdens de ledenavond bij Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo werden de ‘cadeautjes’ met grote tevredenheid in ontvangst genomen. Het leek wel een vervroegd Sinterklaasfeest. De ontvangende partijen kunnen het geld goed gebruiken, zo werd wel duidelijk gezien de enthousiaste reacties.

Veel schade door storm
Op de bijeenkomst gaf Noud Smit namens de directie een toelichting op de jaarcijfers en ging hij dieper in op actuele ontwikkelingen. “De Onderlinge leeft! Dat blijkt wel uit deze overweldigende opkomst”, stelde Smit tevreden vast. Nadat 2016 het beste jaar ooit was voor OVM Onderlinge Verzekeringen, gaat 2018 minder positief de boeken in. Vooral de storm op 18 januari zorgde voor veel schadegevallen. De winstdeling staat daardoor onder druk en zal lager uitvallen dan gebruikelijk. OVM is gehuisvest in Borculo, Winterswijk en sinds april van dit jaar ook in Neede. Het kantoor in Winterswijk verhuisde onlangs naar de Torenstraat in het centrum. De komende tijd krijgen digitalisering en automatisering volop aandacht. Na het officiële gedeelte volgde een gezellige preuverie met allerlei lekkere hapjes en drankjes die waren bereid door OVM leden.

Bij OVM Onderlinge Verzekeringen kun je terecht voor alle financiële producten zoals schadeverzekeringen, levensverzekeringen en hypotheken. De organisatie zonder winstoogmerk heeft 29 medewerkers in dienst en telt ruim 7.000 relaties (agrariërs, particulieren, mkb’ers en zzp’ers).

Projecten
De bijdragen uit ‘de Brandkaste’ werden als volgt verdeeld:

– Stichting Kerstpakketten Berkelland 2.000 euro
– Gemeenschapsgebouw Stokkum 1.000 euro
– Buurtvereniging Banninkskamp Borculo 1.000 euro
– PCOB Neede werkgroep welzijn 1.000 euro
– De Zunnekamp Geesteren 1.000 euro
– Klootschietvereniging Klein Dochteren 1.000 euro
– Stichting Zomerfeesten Haarlo 750 euro
– Sproakelbarg Geesteren 500 euro
– COV Winterswijk Henxel 500 euro
– Haarhoes Noordijk 500 euro