RockPops op Bredevoort Schittert


BREDEVOORT – Op zondagavond 25 september verzorgt het rock- en popkoor RockPops uit Winterswijk een swingend optreden in ’t Grachthuys in Bredevoort. Tijdens het bijzondere lichtfestijn ‘Bredevoort Schittert’ treedt het koor voor het eerst op met haar nieuwe muzikale leider Frans van Eenennaam. Het concert van RockPops begint om 19.30 uur.

Over RockPops
RockPop zingt popmuziek met een accent op rock en af en toe een musicalsong of swingend gospelnummer. Het koor repeteert iedere dinsdagavond bij het instituut voor kunst en cultuur Boogie Woogie in Winterswijk. Het bestaat op dit moment uit bijna 80 leden afkomstig uit verschillende gemeenten in de Achterhoek. RockPops is met ingang van dit cursusjaar formeel opgenomen onder de paraplu van Boogie Woogie. Hiermee is het culturele aanbod van Boogie Woogie nog verder uitgebreid.

Tot aan de zomervakantie was de muzikale leiding van RockPops in handen van Rob de Visser. De nieuwe zangcoach Frans van Eenennaam maakt al muziek vanaf zijn zevende jaar en heeft gezongen in bands en verschillende koren in de regio.

Bredevoort Schittert
Ieder jaar barst in het laatste weekend van september een uniek spektakel los in Bredevoort: Bredevoort Schittert. De smalle middeleeuwse straatjes van Bredevoort worden omgetoverd tot een sprookje. Licht, muziek, theater, kunst en romantiek staan drie dagen lang centraal. Kaarten voor Bredevoort Schittert zijn verkrijgbaar via de website www.bredevoortschittert.nl. Het optreden van RockPops is op zondag 25 september om 19.30 uur in ’t Grachthuys in Bredevoort en is toegankelijk met een kaart voor Bredevoort Schittert.