Succesvol Historisch Festijn

VORDEN – Dit weekend (16/17 juli) werd het Historische festijn Vorden gehouden. Op dit evenement werden verschillende tijdlijnen van de geschiedenis nagespeeld.

Zo kon je beroepen van de oudheden bewonderen, de hand schudden met een heuse Ridder, lachen met een Viking uit het noorden of zij aan zij staan met het Franse revolutie uit de tweede wereld oorlog. De verschillende groepen kwamen samen in “De Arena”, waar alle tijdlijnen werden nagespeeld, zoals de Viking vechtshow, waar Vikings elkaar te lijf gingen met zwaarden, bijlen en speren.

Klik voor meer informatie

Ook was er te zien hoe de Ridders van vroeger hun gevechten uitvochten. Met boogschutter op de achtergrond, terwijl de Ridders elkaar te lijf gingen met zwaard en schild. Als laatste een nabootsing van 1 van de veldslagen tijdens de tweede wereld oorlog. Hier nam het Amerikaanse leger en de Franse verzetsstrijders het op tegen het Duitse leger.

Om deze shows te laten zien deden er veel re-enactment groepen aan mee. Zoals bijvoorbeeld het Dutch Re-enactment Group, die de Duitse soldaten van de tweede wereld oorlog na speelden. Maar ook de Ridders van de Achterhoek waren van partij, Zij namen je mee naar de glorie tijd van de Ridders.