Home » Tijdelijk meer WW-uitkeringen in de Achterhoek door winterseizoen

Tijdelijk meer WW-uitkeringen in de Achterhoek door winterseizoen

203

In januari nam het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek met 6,5% toe tot net boven de 4 duizend. Een toename is gebruikelijk in deze tijd van het jaar. In sommige sectoren is er tijdelijk minder werk. Naar verwachting daalt de WW weer in het voorjaar. Vergeleken met een jaar geleden is nog altijd sprake van een daling van het aantal WW-uitkeringen.

In januari meer WW-uitkeringen in de Achterhoek door seizoen

Eind januari telde de Achterhoek 4.042 WW-uitkeringen. Dat waren er 247 meer dan eind 2018: een toename van 6,5%. Dat ligt dicht in de buurt van de landelijke stijging van 6,2%.

Een toename van het aantal uitkeringen in deze tijd van het jaar is niet ongebruikelijk. Eind december lopen veel tijdelijke contracten af. Die worden niet allemaal verlengd. Daarnaast is er tijdelijk minder (uitzend)werk in seizoensgevoelige sectoren zoals de landbouw en de bouw. En na de decembermaand zakt ook in de horeca en de detailhandel het werk wat terug. Dit zijn allemaal seizoenseffecten.

Naar verwachting nemen de werkloosheid en het aantal WW-uitkeringen in het voorjaar weer af.

Op jaarbasis daling WW-uitkeringen in de Achterhoek
Over een heel jaar gezien overheerst de daling van de WW door de gunstige economie. Vergeleken met januari vorig jaar zijn er nu 1.127 WW-uitkeringen minder in de Achterhoek, een daling van 21,8%. Dat is gunstiger dan gemiddeld in Nederland (-16,7%).

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen