Home » Regionaal » Veilige verbinding ruiters op het Grote Veld

Veilige verbinding ruiters op het Grote Veld

225

VORDEN – Langs de Oude Borculoseweg verhoogt Natuurmonumenten de veiligheid voor ruiter en weggebruiker door het realiseren van een verbinding tussen verschillende ruiterroutes door het bos. De werkzaamheden bestaan uit het klepelen van de bosgrond. Er hoeven geen bomen te wijken. Het werk is eind 2016 afgerond.

Aanleg verbinding en opknappen van ruiterroutes op het Grote Veld
De verbinding wordt gelegd tussen ruiterpad Onderlaatse Laak en loopt via ‘t Waliën naar het Grote Veld. Het nieuwe pad van 1,4 km kruist de Almenseweg en sluit aan op de Enzerinckweg. Het wordt niet een heel breed pad, maar ruiters hoeven zo niet meer langs de Oude Borculoseweg te rijden.

Het was een grote wens van paardenpensions en –bezitters rondom het Grote Veld om dit stuk veiliger te kunnen afleggen. Daarnaast werd de berm door de paarden kapot gereden. Tevens knapt Natuurmonumenten stukken ruiterpad op het Grote Veld op. De verbinding wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een mooie bijdrage van de gemeente Bronckhorst in samenwerking met Achterhoek Toerisme en vrijwilligers van Natuurmonumenten.

Foto: Natuurmonumenten: Aanleg ruiterpad mbv vrijwilligers/Gert Breuker.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen