24 april 2024
Home » Veiling voor goede doel met collector’s items Normaal

Veiling voor goede doel met collector’s items Normaal

358

ZELHEM – Het is al sinds jaar en dag traditie in het land der anhangers, zoals de fans van Normaal zichzelf noemen.


Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Ook niet-leden fanclub welkom tijdens Høkersweekend Normaal

ZELHEM – Het is al sinds jaar en dag traditie in het land der anhangers, zoals de fans van Normaal zichzelf noemen. Tijdens het Høkersweekend reizen liefhebbers vanuit het hele land af naar de Achterhoek. Op 31 augustus, 1 en 2 september vormt café De Tol in Zelhem weer het decor voor deze jaarlijkse reünie. Met veel livemuziek en dit jaar een veiling voor het goede doel.

Sinds enkele jaren zijn echter ook niet-leden welkom. Al is het aantal kaarten volgens Henk Kelder, voorzitter van de fanclub, beperkt: “Wie wil komen, moet zich dus snel aan de kassa melden. Of bij café De Tol kaarten in de voorverkoop kopen.”

Het bestuur van het Anhangerschap is er wederom in geslaagd een klinkend muzikaal programma in elkaar te draaien. Waarbij dialectrock zoals gebruikelijk een prominente rol speelt. Met optredens van onder meer Rit’n Dit’n, de Kisjeskearls, De Boetners, de eigen Anhangerschapband met gastmuzikanten. Maar ook is er de Ierse band The Logues. Verder is er een optreden op vrijdagavond van Old Ni-js met meerdere Normaalleden van het eerste uur in de gelederen

Op zondagochtend is er eerst nog een ‘Helligen Høkersmis’ door een pastoor die ook weleens in de huid kruipt van de op het platteland populaire cabaretier Helligen Hendrik.

Zondagmiddag is er een grootscheepse veiling die op touw wordt gezet voor de stichting Sonom, de Stichting Ondersteuning Neurologisch Onderzoek Malawi. Een organisatie die zich sterk maakt voor neurologisch onderwijs op academisch niveau in dit Afrikaanse land.

De directe aanleiding voor de oprichting van deze stichting was het verzoek in 2016 van de faculteit medicijnen van de universiteit van Malawi op de Hummelose neuroloog Chuck van de Vlasakker. In heel Malawi was namelijk geen arts meer te vinden die andere artsen kon opleiden.

Na de noodkreet van de universiteit reisde Van de Vlasakker, neuroloog in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, vorig jaar af naar Malawi om enkele weken zich in te zetten voor de artsenopleiding. Dat moest voor eigen rekening. In Malawi is daar namelijk geen geld voor. Toen Van de Vlasakker hierover vertelde, ontstond in Hummelo spontaan het idee om hem te helpen. Waarop werd besloten de stichting op te richten.

Omdat er de komende jaren nog volop werk aan de winkel is, is besloten tot de veiling op 2 september tijdens het Høkersweekend. Die veiling wordt wel vaker gehouden, maar deze keer gaat de opbrengst naar de stichting. Er gaan allerlei kavels onder de hamer die een link hebben met Normaal.

Daaronder veel collectors items, waaronder hele speciale ‘høkersschoenen’, door de kunstenaar Jolink ontworpen. Ben, over wat er nog meer wordt geveild: “In ieder geval een schilderij dat tijdens een tv-uitzending van het programma Eindredactie is gemaakt door Fré Spigt, Jack Poels en ik. Verder worden er tekeningen en handgeschreven teksten geveild. Ik moet nog in mijn collectie gaan grasduinen, maar het is in ieder geval de bedoeling dat ze tijdens het weekend wat geld over houden voor een écht goed doel.”

Zoals het er nu naar uitziet, wordt die geopend door Ben, samen met de neuroloog Van de Vlasakker. Aangezien Ben deze stichting een zeer warm hart toe draagt, wil hij het goede voorbeeld geven als het gaat om de veiling. “De mensen hoeven niet gek op te kijken als er iets speciaals gebeurt als de opbrengst positief uitvalt. Ik zou al heel blij zijn als elke bezoeker een eurootje doneert.”

Voor meer informatie en het volledige programma: www.anhangerschap.nl

Tijdens het Høkersweekend worden Normaal-spullen geveild voor het goede doel. Foto: PR