21 mei 2024
Home » Regionaal » Voordracht thema “Vlagzalm” Visdorado de Kool Heelweg

Voordracht thema “Vlagzalm” Visdorado de Kool Heelweg

356

HEELWEG – In het kader van het activiteitenprogramma van de Vliegvisvereniging Heelweg wordt op woensdag 31 januari in het Visdorado de Kool in Heelweg een voordracht gehouden met als thema: Vlagzalm. Een mooie gelegenheid voor “overwinterende sportvissers” om een avond met hun favoriete sport bezig te zijn.

De voordracht, die om 19.30 uur begint, wordt verzorgd door Jan Aben van Finest Fly Fishing. Met zijn ruim 50 jaar ervaring in het vliegvissen en de voorliefde voor het vissen op vlagzalm zal Jan Aben zijn toehoorders in de breedste zin laten kennismaken met deze unieke sportvis. Leefomgeving, levenscyclus, stijg- en eetgewoonten, techniek en tactiek om met de vliegenhengel deze vis te vangen en, niet onbelangrijk natuurlijk, het kennismaken met de juiste vliegen voor de vlagzalm; dat zijn de thema’s die tijdens de ruim twee uur durende voordracht aan de orde komen. Als er nog tijd voor over blijft zal Jan Aben nog een korte binddemonstratie geven voor specifieke vlagzalmvliegen. De voordracht wordt ondersteund met beelden en uitleg met behulp van een beamer.

Vliegvissers maar ook andere sportvissers zijn van harte welkom bij deze voordracht over de Vlagzalm. De toegang is gratis en bij Visdorado de Kool is voldoende parkeergelegenheid.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!