21 mei 2024
Home » Groenlo » Open Huis Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde druk bezocht!

Open Huis Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde druk bezocht!

274

GROENLO/LICHTENVOORDE – Afgelopen maandag 22 januari vanaf 16.30 stonden de deuren van de locaties van Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde open voor ouders en basisschoolleerlingen die geïnteresseerd waren in hun vervolgschool. Interesse was er zeker, want beide locaties werden druk bezocht.

De docenten van Marianum hadden in verschillende lokalen proeflessen georganiseerd, zodat de bezoekers een goede indruk konden krijgen van het aanbod van school op de verschillende leerniveaus. De leerlingen van Marianum hielpen overal mee om de weg te wijzen, te assisteren tijdens de proeflessen en te laten zien wat zij leerden tijdens de muziekles of hoe zij de rol uit het Marianum Toneel speelden.

In de aula’s van de locaties was er voor bezoekers wat te drinken met wat lekkers en er was informatie te vinden over onder meer de leerlingondersteuning en de verschillende onderwijsniveaus. In de lokalen konden bezoekers meedoen aan bijvoorbeeld proefjes bij scheikunde, zien hoe een hart werd ontleed bij biologie, genieten van het Marianum Schooltoneel en de zang tijdens de muziekles. Ook zagen bezoekers onder meer hoe een 3D-printer werkte, hoe je moest reanimeren en wat wiskunde nu eigenlijk inhield. Het Open Huis duurde tot 20.30 uur.

Marianum is een brede scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo en heeft locaties in Groenlo en Lichtenvoorde. Ook biedt Marianum in Groenlo de mogelijkheid aan leerlingen om naar het gymnasium te gaan.

Kon je gisteren niet aanwezig zijn tijdens het Open Huis? En wil je toch een indruk krijgen van Marianum? Kijk dan op onze website www.marianum.nl of volg onze Facebookpagina ‘Scholengemeenschap Marianum’.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!