13 april 2024
Home » Winterhike Scouting: “The Magic Hike”

Winterhike Scouting: “The Magic Hike”

324

GROENLO – Elk jaar tussen Kerstmis en Oud en Nieuw pakken veel Scouts uit de regio hun rugzak in om een barre en zware, maar ook héél leuke tweedaagse wandeltocht door de regio te lopen. Op 28 en 29 december vindt de volgende editie plaats. Scouting Groenlo heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van deze winterhike en heeft ook deze keer weer een mooie tocht voorbereid. Al ruim voor de winterhike kunnen alle deelnemers elk jaar een filmpje op de site van Scouting Groenlo bekijken om te zien wat hun te wachten staat. Het thema dit jaar is ‘Harry Potter, the magic hike’.

De opzet is elk jaar hetzelfde: de Scouts lopen de hike in twee- of drietallen. De zogenaamde Jun deelnemers zijn 11 t/m 14 jaar oud. Zij gaan deze keer in twee dagen ongeveer 30 kilometer lopen. De Sen-deelnemers, 15 t/m 17 jaar oud, gaan in totaal zo’n 38 kilometer afleggen. Alle zaken die ze nodig hebben deze twee dagen moeten ze zelf meenemen in een grote rugzak. Denk bijvoorbeeld aan een slaapzak en matje, reservekleding, eetgerei, en voor de Sen-deelnemers zelfs benodigdheden om hun eigen warme maaltijd te koken. De route is voor de deelnemers nog geheim en deze moeten ze zelf uitdokteren aan de hand van bij scouts bekende technieken zoals bijvoorbeeld: bolletje-pijltje, strippenkaart en kompas schieten.

De tocht draait niet alleen om de gezelligheid, maar tijdens de winterhike moeten er ook allerlei opdrachten uitgevoerd. Daarnaast is het elk jaar weer belangrijk om de route precies volgens het routeboekje én op tijd te lopen. Aan het eind van de tocht volgt op het eindpunt een welverdiende snack en natuurlijk de prijsuitreiking.

Bent u benieuwd naar de film van dit jaar of hoe de hike verloopt? Kijk dan op www.scoutinggroenlo.nl en volg ons op facebook.