Home » Neede » Zwammen langs wegen en paden

NEEDE – IVN en KNNV Oost-Achterhoek organiseren in onderlinge samenwerking een Thema Avond op maandagavond 9 november 2015 in het Natuurhûs, Koeweidendijk 27a te Neede. Deze avond met vele wetenswaardigheden over paddenstoelen is van 20:00 tot ca. 22:00 uur.

Klaske ten Grotenhuis, voorzitster van de KNNV te Zutphen en een enthousiast IVN-gids, is al meer dan 45 jaar geïnteresseerd in paddenstoelen in al hun verschijningsvormen.In die tijd heeft zij dan ook de nodige kennis en ervaring opgedaan die zij deze avond met ons gaat delen.

Verbazingwekkend is hoe zij ogenschijnlijk zonder moeite, de diverse zwammen op naam weet te brengen en er vele bijzondere wetenswaardigheden aan toe weet te voegen.

Zo krijgen wij ondermeer antwoord op de vraag waarom wij vaak paddenstoelen langs wegen en paden aantreffen in plaats van midden in het bos.

En. . . wat zijn paddenstoelen eigenlijk?

Wij heten u van harte welkom. De toegang is gratis met alleen een bijdrage voor de koffie, thee of fris. Inlichtingen over deze thema avond bij Hans Berndsen 0545 -477222.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen