17 april 2024
Home » Ruurlo » Verrassende vernieuwingen, maar ouderwets gezellig

Verrassende vernieuwingen, maar ouderwets gezellig

247

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

RUURLO – Op woensdag 9 augustus zal er in Ruurlo weer een fantastische braderie en folkloredag worden georganiseerd door de Achterhookse Folkloredansers. Ze viert daarmee tevens haar 80-jarig bestaan.

De braderie is dit jaar weer ruimer en meer gevarieerd van opzet.
Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow in de straten rondom het plantsoen. Naast de tent op het Kerkplein zullen ook doorlopend optredens worden verzorgd in de muziekkoepel. Folklore¬groepen uit binnen- en buitenland zullen optreden en is er tot ’s avonds laat gezellige muziek.

De Achterhookse Folkloredansers zijn er weer in geslaagd om dit jaar bijzondere folkloristische groepen naar Ruurlo te halen.
Als speciale gasten mogen we dit jaar “Alma Guarani” verwel¬komen, een fantastische dansgroep uit Paraguay. Ze vertolken de tradities van hun land op hoogstaand niveau. Afgelopen jaren hebben ze al deelgenomen aan diverse internationale festivals in Amerika en Europa.
Daarnaast zorgt de Vlaamse volkskunstgroep “Dophei” voor nog een internationaal tintje. Onze zuiderburen brengen u rasechte volkscultuur.

Uit ons land begroeten we De Spierdijker Dansers. Zij laten het publiek de rijke folklore uit West-Friesland zien. En de Folkloristische Vereeniging uit Markelo toont de echte oude Twentse dansen en gebruiken.
De dansen worden afgewisseld door diverse muziekgezelschappen.

De braderiemarkt is vanaf 14 uur open en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden. We zijn blij dat we dit jaar verschillende nieuwe standhouders mogen verwelkomen.
Op de oldtimersshow in de straten rond het plantsoen zijn weer allerlei prachtige oldtimer tractoren, werktuigen, stationaire motoren en demonstraties te bezichtigen.

’s Avonds wordt op het grote podium ruimte gemaakt voor feestelijke muziek die ook jongeren zal aanspraken. De Ruurlose groep “Joint Adventure” belooft er een gezellige avond van te maken.

Nieuwsgierig geworden? Dan verwachten u woensdag 9 augustus op de Reurlse Braderie waar het weer ouderwets gezellig wordt.

Wie op de hoogte wil blijven, kan onze website bezoeken www.achterhooksefolkloredansers.nl of kan ons vinden op Facebook.