Home » Bekerwedstrijd HV Grol – ABS

GROENLO – Nu de competitie is afgelopen, waarbij Dames 1 van handbalvereniging Grol op een verdienstelijke 8e plaats eindigde, volgt nu de strijd om de districtsbeker.

De dames hebben geloot tegen ABS uit Bathmen, een team waar in de voorbereiding nog tegen werd gespeeld, dus geen totaal onbekend team.
De opdracht was om vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen te nemen en fris en met beleving te spelen. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong, hierna ontstond een gelijk opgaande wedstrijd wat ook in de stand tot uitdrukking kwam. Na een aarzelend begin werd het verdedigend steeds beter en aanvallend liet HV Grol fraaie aanvallen zien. Met een stand van 11-12 werd dan ook van helft gewisseld.

In het begin van de 2e helft hetzelfde spelbeeld, ABS speelde zich naar een 2 doelpunten voorsprong en hield dit vol tot 16-18. In de 2e helft stond Nikki in het doel van de Grolschen en bij deze stand stopte ze knap een strafworp. Dit gaf het team vleugels, de directe tegenaanval werd omgezet in een doelpunt: 17-18. De dames van HV Grol roken meer en gingen er met z’n allen vol voor, de verdediging van de thuisploeg bleek ineens een bijna onneembare veste, terwijl Grol steeds snel de tegenaanval speelde en hier gevaarlijk mee was. De aanvallen werden creatief opgezet en de kansen die hieruit kwamen werden uitstekend benut, van 16-18 speelde Grol zich in no-time naar 22-18 voorsprong.

Het talrijk opgekomen publiek werd een mooie partij handbal voorgeschoteld. De dames van Grol speelden hun beste wedstrijd van dit seizoen. Deze voorsprong wilden ze natuurlijk niet meer uit handen geven en ze vochten voor wat ze waard waren. ABS gaf zich nog niet gewonnen en kwam gevaarlijk terug tot 23-22, de laatste minuten speelden de dames van HV Grol uitstekend uit en wisten hieruit nog twee keer te scoren: 25-22.

Een mooi en verdiend resultaat in een uitstekend gespeelde wedstrijd, hiermee is de volgende ronde van de beker bereikt. Deze wordt gespeeld op donderdagavond 9 mei, om 20.45 uur in sporthal Den Elshof.