19 mei 2024
Home » Twee nieuwe collectieve zonnedaken door Zonnig Zieuwent

Twee nieuwe collectieve zonnedaken door Zonnig Zieuwent

551

MARIENVELDE/HARREVELD – Afgelopen zondag openden gedeputeerde Peter Drenth en wethouder Bart Porskamp de twee nieuwe postcoderoos daken bij Maatschap Bokkers-Heutinck in Mariënvelde en op Dorpshuis ’t Kempken in Harreveld. Peter Drenth deed de oproep aan het bestuur om vooral door te gaan met het ontwikkelen van nieuwe zonnedaken in de gemeente Oost Gelre.

Zonnig Zieuwent
De Coöperatie Zonnig Zieuwent UA opende in mei 2016 haar eerste dak bij Maatschap Schieven thans Grefte Vleeskuikens aan de Grobbenweg in Zieuwent. Door 51 leden zijn er 441 zonnepanelen gekocht. Totaal is er op deze locatie tot op heden, ca. 335.000 kWh groene stroom opgewekt.

Kei Zonnig
Mei vorig jaar werd het tweede collectieve dak geopend bij Wopa Constructie in Lichtenvoorde. Door 52 leden zijn er 446 zonnepanelen gekocht. Totaal is er op deze locatie het eerste bijna volle jaar ca. 140.000 kWh 100% Achterhoekse groene stroom opgewekt.

Mariënvelde Straalt!
Eind december 2018 is er gestart met de opwekking van Mariënveldse groene stroom bij de Maatschap Bokkers-Heutinck. Voor 20 nieuwe leden zijn er 222 panelen geplaatst. Goed voor een totale opwek van minimaal 800.000 kWh in 15 jaar. Zondag gaf de familie Bokkers een open huis in verband met de realisatie van de nieuwe stal. Tegelijkertijd werd het zonnedak officieel geopend.

’t Kempken del Sol
Harreveld kent nu ook haar eigen postcoderoos project. Vorige week is de installatie live gegaan en op het dak van Dorpshuis ’t Kempken liggen 250 panelen goed voor ruim 950.000 kWh Harreveldse groene stroom in 15 jaar voor 21 nieuwe leden van de coöperatie.

Interesse
Heeft u ook interesse om deel te nemen in een eventueel vervolgproject van Zonnig Zieuwent? Stuur dan een email met uw gegevens naar info@zonnigzieuwent.nl

Meer informatie over Zonnig Zieuwent kunt u vinden op de website: www.zonnigzieuwent.nl


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!