20 april 2024
Home » Sport » Gebrek aan ervaring in Hoofdklasse breekt handballers Erix op.

Gebrek aan ervaring in Hoofdklasse breekt handballers Erix op.

186

LICHTENVOORDE – Belofte maakt schuld, trainer-coach John Heinen en tevens directeur/eigenaar van Heinen leather quality control, had halverwege vorig seizoen trolleysporttassen beloofd als het team het kampioenschap binnen zou halen. Zoals bekend werd dat kampioenschap binnengehaald en was het dus afgelopen zaterdag zover dat voor de wedstrijd tegen Achilles door hem de tassen werden uitgereikt aan het team.

Na de matige wedstrijd van vorige week wilde Erix zich voor het thuispubliek revancheren tegen Achilles uit Apeldoorn. Dit zou zeker geen gemakkelijk opgave worden omdat Achilles gedegradeerd is uit de 2e divisie en dus kan bogen op een stuk meer ervaring dan Erix.
Toch was dit in de eerste 20 minuten van de eerste helft niet te zien, Erix hield goed stand en kon ook qua score het team uit Apeldoorn goed bijbenen.
Echter aan het eind van de eerste helft begon Erix onnauwkeurig te spelen en leed men te veel balverlies. Achilles profiteerde van dit veelvuldig balverlies en wist door meerdere break-outs uit te lopen. Erix was niet bij machte dit te voorkomen en verzuimde zelf om te scoren waardoor de teams met een ruststand 12-16 in het voordeel van Achilles richting kleedkamer gingen.

In de rust was het geloof bij Erix er nog wel om in de tweede helft de zaken weer recht te zetten omdat de eerste helft geleerd had dat de teams niet veel voor elkaar onder deden.

In die tweede helft kwam Erix goed uit de startblokken en wist men de achterstand al snel te verkleinen tot 2 punten. Dit was echter van korte duur, Erix speelde wederom te onnauwkeurig en leed opnieuw veel balverlies omdat te veel spelers hun normale niveau niet wisten te halen. Achilles profiteerde hier optimaal van door de score verder uit te bouwen. Erix kwam niet meer terug in de wedstrijd en het werd duidelijk dat het team nog ervaring te kort komt om in de top van de Hoofdklasse mee te draaien. Na een prima start van de competitie met 2 gewonnen wedstrijden, zit Erix nu even in een dip na 2 nederlagen op rij. De laatste thuiswedstrijd die werd verloren dateert al van meer dan een jaar geleden. Daar waar in de 1e klasse ook slechte wedstrijden nog winnend afgesloten konden worden, blijkt dit op een hoger niveau duidelijk niet het geval te zijn.

Desondanks is de doelstelling, handhaving in de Hoofdklasse, zeker haalbaar voor het team uit Lichtenvoorde. Volgende week zondag krijgt Erix een nieuwe kans als men het in Arnhem opneemt tegen UDI 1