28 april 2024
Home » Sport » Wedstrijdverslagen HCW

HCW E-JEUGD
Zondag middag weer een heerlijk dag om te gaan handballen, net als anders zijn ze weer lekker enthousiast. Het hele team is compleet.
Isis Staverman mocht beginnen met keepen en wist al mooie reddingen te maken. De eerste doelpunten in ons voordeel waren al binnen een paar minuten gemaakt. Jet Louwers kreeg in begin al een paar mooie kansen om op de goal te schieten, daar werd zij en het team uiteindelijk ook voor beloond met een doelpunt. Met 20 minuten op de klok was de eerste helft gespeeld, het stond 0-7.
Er werd goed over gespeeld, stonden goed te verdedigen, ze wisten elkaar goed te vinden en er was een mooi samenspel. Het is ook zo knap omdat het bijna allemaal nieuwkomers zijn. Elke week weer zie je ze vooruitgaan, wat maken ze met elkaar een groei door. Ze pakken de adviezen goed op.
Met 4 wissels op de bank kunnen we lekker door wisselen. Iedereen kon lekker spelen. Iedereen die kon, deed een poging om op de goal te gooien. En dat werd beloond met een mooie eindstand 1-13.
Heerlijk spel! handballen…

HCW D-JEUGD
Vanmorgen vertrokken we in alle vroegte naar Duiven om onze wedstrijd te spelen. Met de slaap nog in de ogen begonnen we erg rustig aan de wedstrijd omdat we nog niet helemaal wakker waren. Het ging erg gelijk op en in de laatste seconde van de 1e helft scoorde Duiven nog een keer en was het 6-5 voor de tegenstander bij rust.
De 2e helft hadden we een beetje moeite weed op gang te komen en stonden we al snel 3 doelpunten achter. Maar we gaven niet op en we begonnen beter samen te spelen waardoor we weer gelijkkwamen. De laatste minuten was het superspannend en door goede reddingen van Jente en goed verdedigen van het hele team bleven we goed bij. In de laatste minuut gingen we nog 1 keer in de aanval en scoorde Marija met haar 1e doelpunt de winnende goal!! Al met al super goed gedaan door allemaal! Eindstand: 11-12 voor ons.

HCW C-MEIDEN
We moesten vandaag tegen Minerva. We dachten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, maar het bleek dat we de tegenstander hadden onderschat. Toen we aan onze tegenstander gewend waren, konden we ons eigen spel gaan spelen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, mede doordat de ballen bij HCW er niet zo makkelijk in gingen. Ruststand 10-14 in ons voordeel.
In de tweede helft probeerde Minerva terug te komen. Maar door snel spel en een mooi benutte 7 meter van Anouk Hiddink, liepen we verder uit. Minerva miste 1 penalty en 1 werd door Gwen Lensink uit het doel gehouden. Qua afwerking was het niet onze dag. We hebben minstens 15 keer de lat of de muur achter het doel geraakt. Uiteindelijk door mooi samenspel hebben we met 17-25 gewonnen.

HCW C-JONGENS
De C-Jongens speelde tegen Minerva. Geen verslag ingeleverd, wedstrijd verloren met 48-7.

HCW DAMES 2
Vandaag stond er een wedstrijd tegen de koploper Minerva op de planning met goeie moed begonnen we aan de wedstrijd door hard te werken en goed keeper werk van Esther was de rust stand 7-3.
Tweede helft zat de verdediging beter dicht en werd er meer gescoord. Eindstand 17-9

HCW DAMES 1
Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen de dames van Borhave op het programma. Na de voorbespreking begon de wedstrijd fanatiek aan beide kanten van het veld. In de eerste helft gingen de beide teams dan ook gelijk op en stond de verdediging van de dames van HCW sterk. Door een sterk schot van een van de speelsters van Borhave, en een doordacht samenspel met de circel van de dames van Borhave kwam de bal vaak in het net van de dames van HCW. De omschakeling was dan ook nodig om een goede aanval te krijgen en deze werd regelmatig goed benut en wisten de dames van HCW te scoren. De eerste helft eindigde in een stand van 6-11 voor de dames van Borhave. De tweede helft werd de wedstrijd harder gespeeld en de dames van HCW konden hier goed op reageren. De verdediging van de dames werd nog sterker en er volgde veel balverlies bij Borhave. Helaas konden de dames van HCW wederom niet alle onderschepte ballen goed benutten in het net van Borhave. De scheidsrechter gaf helaas vaak voordeel aan Borhave en bij de dames van HCW werd er regelmatig te vroeg gefloten, ook gevaarlijk spel door Borhave werd (zo leek het) niet opgemerkt door de scheidsrechter, eveneens het foute wisselen aan de kant van Borhave. Er volgde regelmatig 2 minuut straffen, waar ook niet altijd blanco naar gekeken werd en de 7 meter die Borhave afsloot met een bal op de lat werd gezien als doelpunt terwijl de bal voor de doellijn de grond raakte. Een opmerking hierover van de bank van de dames van HCW resulteerde wederom in een 2 minutenstraf voor de Coach met als gevolg er nog maar 4 dames in het veld stonden en nog maar een paar minuten op de klok. De wedstrijd werd dan ook met een verlies afgesloten, maar lag zeker niet aan het spel van de dames van HCW. Eindstand Borhave dames2 – HCW dames1 19-12

HCW HEREN 1
De wedstrijd tegen de koploper in de Heren competitie begon met een incompleet team van HCW. Door omstandigheden moest een tweetal spelers zich afmelden voor dit duel.
Met 1 wissel op de bank beloofde het een zware klus te worden.
De openingstreffer kwam toch op het conto van HCW te staan.in de Eerste min vanuit de hoek wist Roy de keeper te verrassen. Al snel daarop kwam een antwoord van de thuisploeg. Verdedigend stonden de Winterswijkers sterk, maar door veel gebruik te maken van de cirkelspeler door Stormvogels konden zij de voorsprong uitbreiden. Een aantal tegenaanvallen van HCW werden succesvol afgesloten met een doelpunt, maar het verschil liep verder uit in het voordeel van Stormvogels. Correct fluiten van de scheidsrechter zorgde ook voor een aantal penalty’s voor de gasten. Welke overigens niet allemaal verzilverd werden. Ruststand 14 – 7 Na de pauze werd er door HCW regelmatig balverlies geleden waardoor de thuisploeg dit kon afstraffen met een break-out.
Het tekort aan wisselspelers ging zijn tol eisen.
Ieder doelpunt van HCW werd ook in de tweede helft beantwoord met één of twee tegengoals.
De thuisploeg met de luxe van vijf wisselspelers bleek te sterk in dit sportieve duel.
Eindstand 27-14