Grol eindigt op 3e plaats Keitoernooi

LIECHTENVOORDE – De spirit die Grol 1 afgelopen dinsdag toonde tegen Longa ’30 leek op de tweede speeldag van het State-of-Art Keitoernooi, zaterdag 13 augustus, te ontbreken tegen RKZVC. In een rommelige wedstrijd ging Grol 0 – 2 ten onder. Deze stand was al bij rust bereikt. En daarmee kwam Grol nog goed weg, gezien het grote aantal mogelijkheden van de ploeg uit Zieuwent. Doordat Longa ’30 een off-day had en met maar liefst 10 – 0 het onderspit moest delven tegen AZSV eindigt Grol vanwege het betere doelsaldo op de 3e plaats van het Keitoernooi.

Grol begon zaterdag met nieuwkomers Tim Penterman in het doel, Bjorn te Braake, Tim Leusink en Leon Scholten in de verdediging, Pim Westervoorde op het middenveld en Wouter Rexwinkel voor in. Verdedigers Johan Houben en Mart Willemsen, middenvelder Jur Dieker en aanvallers Mart Zieverink en Michel Kamphuis completeerden de basiself.

Tim Penterman moest gedurende de gehele wedstrijd meerdere keren in actie komen en behoedde Grol voor een grotere nederlaag. Na acht minuten stond RKZVC al oog in oog met Tim. Na een kwartier besloot Grol om meer druk te zetten en dit leverde in de eerste helft een mooie kans op voor Mart Zieverink en in tweede instantie Wouter Rexwinkel. Een knullige fout in de opbouw van Grol leidde na een half uur de 0 – 1 in, die door Sven Jurjus in de rebound netjes over Tim Penterman werd gelobt. Daarna kwam Grol eigenlijk niet meer in de wedstrijd. En al kreeg Grol enkele mogelijkheden, dan werden deze niet scherp genoeg benut. Grol 1 blijkt op dit moment nog geen team, en in tegenstelling tot RKZVC, zeker nog niet klaar voor de (beker)competitie. Enkele spelers moeten nog duidelijk wennen aan het niveau van het eerste elftal. Vlak voor de rust viel dan ook nog de 0 – 2. Verdedigend zag het er niet goed uit, en enigzins geholpen door de scheidsrechter, kon Ties Heutinck in een twee tegen een situatie, wederom in een rebound via keeper Tim, de bal binnen schieten.

De tweede helft verliep rommelig en mede door het grote aantal wissels werd het spel er niet beter op. Aan Grolkant kwamen Doné Emaus, Ties ten Barge, Jordy Oonk, Rick Arink en Ramon Landewers er in voor Pim Westervoorde, Leon Scholten, Michel Kamphuis, Mart Zieverink en Johan Houben. Zieuwent werd menig keer gevaarlijk door een dieptepass over de Grolverdediging op de opkomende spelers, maar wist niet meer te scoren. Grol kreeg moeizaam nog enkele mogelijkheden via Mart Zieverink, Ties ten Barge en Rick Arink, maar brachten de RKZVC keeper niet echt in problemen. De wedstrijd eindigde daardoor in 0 – 2, waardoor Grol op de 3e plaats eindigt op het State-of-Art Keitoernooi. AZSV werd door twee overwinningen winnaar van het toernooi. RKZVC eindigt met drie punten op de tweede plaats en Longa ’30 wordt op haar eigen toernooi laatste.

Voor Grol is er nog werk aan de winkel. Het heeft de wedstrijd tegen RKZVC niet gevoetbald als een geõliede machine. Maar deze groep is, en misschien wel meer dan afgelopen seizoen(en), een team en toont enorme spirit. Zeer veelbelovend voor de (beker)competitie. Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. De eerste bekerwedstrijd tegen stadsgenoot Grolse Boys. Een heuse derby. De aanvang is 14.30 uur op het terrein van Grolse Boys.

Uitslagen tweede speeldag Keitoernooi:
Longa ’30 – AZSV 0 – 10
Grol – RKZVC 0 – 2

Eindstand Keitoernooi:
1. AZSV 2 – 6
2. RKZVC 2 – 3
3. Grol 2 – 1 (doelsaldo – 2)
4. Longa ’30 2 – 1 (doelsaldo – 10)