Columnist Anwar Manla Sadoon te gast in de Koppelkerk

BREDEVOORT – Met zijn wekelijkse column ‘Anwar burgert in’ in De Gelderlander tekent de 25-jarige advocaat Anwar Manla Sadoon zijn ervaringen op als Syrische vluchteling in Nederland. Vrijdagavond 26 augustus is hij te gast in het maandelijkse Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort.

Openhartig beschrijft Anwar Manla Sadoon in zijn column de confrontatie tussen zijn thuisland Syrië en zijn nieuwe thuisland Nederland. De maanden die Anwar nu in Arnhem verblijft hebben hem al behoorlijk aan het denken gezet. Zo sporten in Syrië vrouwen en mannen niet zij aan zij en verdient de vrouw niet de kost naast de man. Maar waarom eigenlijk niet, denkt Anwar nu.

Tijdens dit Literair Café zal interviewer Maarten Buser uitgebreid met Anwar Manla Sadoon te spreken komen over hoe het is om als vluchteling in het veilige Nederland te wonen, terwijl zijn thuisland volledig in puin ligt en zijn familie wordt bedreigd. Natuurlijk is er ook uitgebreid ruimte voor vragen uit het publiek. Fluitiste Hannie Jansen zal de avond muzikaal omlijsten.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum en tijd: vrijdag 26 augustus om 20 uur
Entree: € 5,-
Reserveren: www.koppelkerk.nl/literaircafe

tichting Koppelkerk – vrijplaats voor kunst & cultuur
Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort