Home » Sport » H.V. Grol DS1 – W.H.C. DS2

GROENLO – Zaterdagavond speelden de dames van handbalvereniging Grol de thuiswedstrijd tegen WHC uit Hengevelde. De heenwedstrijd werd 3 weken geleden met een klein verschil verloren. De dames waren er dus op gebrand om dit recht te zetten en de punten thuis te houden.

HV Grol begon overtuigend aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en er werd snel omgeschakeld naar de aanval, getuige een 8-3 tussenstand. WHC kwam wel wat dichterbij maar met de rust gaf het scorebord 11-8 aan. Een verdiende voorsprong voor de Grolse dames.

Alle neuzen dezelfde kant op en er nog een schepje bovenop. Met deze aanwijzingen begon HV Grol, na van kant te hebben gewisseld, aan de tweede helft. Het eerste gedeelte bleef HV Grol het spel dicteren tot een 16-11 tussenstand. Hierna liep het aanvallend (mede door een persoonlijke dekking op Marijn) wat minder en had HV Grol moeite om kansen te creëren. WHC rook haar kans, kwam dichterbij en zelfs langszij (16-17). In de bijzonder spannende slotfase gingen beide teams voluit voor de winst. Zelfs in ondertal wist HV Grol een voorsprong te nemen (19-18). De laatste aanval, met nog minder dan een minuut te spelen, werd afgefloten vanwege tijdspel. Uit de daarop volgende aanval wist WHC in de slotsecondes de gelijkmaker te scoren.

Teleurgesteld in het resultaat, de winst lag voor het grijpen, zochten de speelsters van HV Grol de kleedkamer op. Gezien het spel kunnen de dames toch terugzien op een goed gespeelde wedstrijd waarin alles werd geprobeerd de punten thuis te houden. Een punt is dan ook welverdiend mede door de vechtlust en het blijven geloven.

Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper BWO uit Hengelo.