18 april 2024
Home » Groenlo » H.V. Grol DS4 – Quintus DS1

GROENLO – Op zaterdagavond speelde dames 4 van handbalvereniging Grol tegen de gedeelde koploper in hun competitie, Quintus uit Hengelo Gld. De vorige wedstrijd werd redelijk ruim verloren, de dames wilden nu bijblijven en natuurlijk het liefst de 2 punten in huis houden.

Merel opende de score voor HV Grol vanuit de hoek met, zoals afgesproken, een hoge bal langs de keeper. Helaas had de hoekspeelster van de bezoekers hier vrij snel antwoord op: 1-1. De gevaarlijke middenopbouwer wist de verdediging enkele keren te passeren of te verrassen met een schot van afstand. Door doelpunten van verschillende speelsters van Grol bleef de score gelijk. Ook wist invalkeepster Pien, normaal gesproken keeper bij het midweekteam, heel wat ballen uit het doel te houden. De ruststand was een prima stand van 9-10.

De coach benadrukte dat er hard gewerkt werd in de verdediging, er veel rugdekking gegeven moest worden bij de 2 sterke opbouwspeelsters en de dames vooral ook de kleine overwinningen moesten vieren. Helaas startte Quintus de tweede helft sterk. Ze wisten de voorsprong uit te bouwen naar 3 doelpunten. Dat HV Grol meerdere penalty’s niet wist te benutten, hielp niet mee. Doordat er veel rugdekking werd gegeven bij de opbouw, profiteerden de hoeken van Quintus enkele keren van de ruimte die ontstond.

HV Grol bleef ervoor gaan en wist door veel te lopen en van afstand te knallen, nog enkele mooie doelpunten te maken. Sylke scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd 2 keer achter elkaar en zo werd de eindstand 16-20. Volgende week zondag staat er weer een spannende pot op het programma, dan speelt HV Grol tegen Vios, om 12.00 uur in Beltrum.