Handballers Erix kunnen niet stunten tegen koploper UDI


LICHTENVOORDE – Na de slechte wedstrijd tegen laagvlieger Kwiek van vorige week waar ternauwernood een punt werd meegenomen, moesten de handballers van Erix H1 dit weekend aantreden tegen titelkandidaat UDI uit Arnhem. Hoewel Erix zinde op revanche, vooral op zichzelf, was vooraf duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd in Arnhem zou worden tegen deze sterke koploper. Want buiten het feit dat de gastheren fysiek erg sterk zijn, wordt er daar in Arnhem ook gespeeld met hars en aangezien Erix in eigen hal daar geen gebruik van mag maken, blijft het voor Erix altijd lastig om een goede controle over de bal te houden.

Dat werd in de eerste helft ook direct zichtbaar, Erix had moeite om de bal onder controle te krijgen en door regelmatig balverlies aan Erix zijde wist UDI d.m.v. snelle break-outs de voorsprong al snel uit te breidden. Daar waar Erix moeite had om te scoren wist UDI wel regelmatig het net te vinden en keek Erix al snel aan tegen een achterstand aan van 9-2

Wat Erix ook probeerde, het lukte het niet om dichterbij te komen en omdat UDI wel door bleef gaan met scoren liep de achterstand bij rust zelfs op naar 19-8

In de rust moest Erix constateren dat de wedstrijd gespeeld was en winst vandaag een utopie zou zijn. Wel werd van het team verwacht er nog een wedstrijd van te maken m.a.w. er moest geknokt worden om toch nog met opgeheven hoofd uit Arnhem te vertrekken. Daar waar in de eerste helft nog te slap verdedigd werd, was Erix in die tweede helft beter bij de les. UDI werd harder aangepakt en daardoor kreeg Erix zelfs wat meer vat op de wedstrijd vooral ook omdat aanvallend wat meer lef getoond werd. Erix was zeker niet minder dan UDI en daardoor bleef de score ook gelijk op gaan al bleef het verschil uit de eerste helft wel gehandhaafd. Ondanks het betere spel van Erix kon men de achterstand dus niet echt verkleinen ook al deed men niet veel onder voorde ploeg uit Arnhem. UDI speelde de wedstrijd als een echte titelkandidaat professioneel uit wat uiteindelijk resulteerde in een einduitslag van 32-22 in het voordeel van de gastheren die daarmee de koppositie verstevigden.

Door deze nederlaag is de achtstand van Erix op de koppositie vijf punten geworden en is het voor Erix noodzaak geworden om meer naar beneden te kijken omdat de voorsprong op een degradatieplek slechts vier punten is. Belangrijk voor Erix is dus om de volgende thuiswedstrijd de punten in eigen huis te houden. Omdat Erix nu twee weekenden vrij is, is die wedstijd pas op zaterdag 9 Maart om 19.15 uur thuis in de eigen Hamalandhal.

Op bezoek komt dan nr. 4 van de ranglijst Cometas uit Leeuwarden.
Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.